Vejle Boldklub spillede 1-1 i den udsatte kamp mod Nykøbing FC onsdag aften i Nykøbing Falster Idrætspark. Efter et føringsmål til værterne efter en lille time ved Nicolai Jessen, var det Imed Louati der efter 67 minutter udlignede til 1-1. Tuneseren blev bare seks minutter senere udvist, og på den baggrund var det uafgjorte resultat brugbart for vejlenserne.

Den udsatte kamp fra 12. spillerunde i NordicBet LIGA skulle spilles i Nykøbing Falster Idrætspark onsdag aften. NFC havde fået den forrige hjemmekamp mod FC Fredericia udsat, da banen på Sydhavsøerne stod under vand. Kampen mellem NFC og VB var således den første på banen siden 17. september og der skal spilles yderligere fire kampe på banen inden vinterpausen.

Cheftræner Adolfo Sormani havde to ændringer blandt de startende spillere siden søndagens sejren over Viborg. Allan Sousa blev afløst af landsmanden Erick Farias i forreste linje, mens Kim Elgaard kom ind for spærrede Nicolaj Madsen på midtbanen. På bænken var Lundrim Hetemi og Jonas Andersen tilbage efter en periode udenfor holdet.

Nykøbing FC havde ændret på én plads siden sejren over Thisted FC i søndags. Det var den tidligere VB-spiller, Martin Svensson, der på grund af en skade måtte stå over. I stedet spillede Mads Kaalund i venstre angrebsside for falstringerne.

Spillet før pausen blev ingen stor oplevelse for tilskuerne. Banens våde tilstand gjorde, at holdene spillede primitivt. På siderne var banen bedst og det udnyttede især hjemmeholdet i flere omgange. Kampens første afslutning var dog signeret af Dominic Vinicius, der kom ind i banen fra højre side og sparkede over mål. Nicolai Jessen var første halvlegs bedste. Den farlige venstrekant havde VB besvær med i flere situationer. I det 12. minut kunne NFC være kommet på 1-0 ved Lars Pleidrup. Den aldrende veteran udnyttede at VB i feltet forsvarede skidt på et indlæg, men Pleidrup måtte se VB blokere sparket ud til hjørne tæt under mål.

VB kom også frem til enkelte muligheder. Louati fik en skudmulighed på kanten af feltet efter et afvist hjørnespark, men tuneseren sparkede så Sebastian Olsen kunne redde sparket. Et par minutter efter var tuneseren på spil igen. Elgaard fandt ham med et godt indlæg, men hovedstødet gik forbi mål. Samme Louati snød kort efter to-tre spillere i falstringernes venstre forsvarsside, men i feltet blev sparket blokeret. Anfører Schoop fik også headet, men afslutningen var ingen sag for NFC-keeperen.

Modsat var Mads Kaalund på spil. Han gik forbi to spillere i VB’s venstre side med en god dribling, men inde foran mål kom Rasmus Lauritsen til også sendte bolden væk. Kort efter var det Mads Lind Jensen der forsøgte sig. Venstrebacken var stødt med frem og trykkede af, men det farlige spark sendte Bajza ud til hjørne. Efter en halv time var det stærke Nicolai Jessen der slog et godt indlæg, men ingen medspillere var med fremme til at prikke bolden ind. To minutter efter havde VB en stor chance for at komme i front. Kim Elgaard smed bolden ind i feltet fra højre side og Rasmus Lauritsen kom op og headede. Men målmanden fik en hånd på og slog bolden tilbage i spil.

Halvlegen sluttede bedre for VB end den begyndte, men klage over den uafgjorte pausestilling kunne vejlenserne ikke. VB kom godt ud til de sidste 45 minutter. Der var hurtigt to omstillinger til Dom og Louati. Dom sparkede forbi, mens tuneseren afsluttede stærkt og fik et hjørne. Efter ti minutters spil af anden halvleg gik Erick Farias ud. Den startdebuterende brasilianer havde arbejdet hårdt, men outputtet manglede for Sousas afløser.

Efter 57 minutter kom Nykøbing FC foran 1-0. VB blev fanget højt oppe på banen i en omstilling. Emil Holten fik bolden og vendte rundt, inden han spillede Nicolai Jessen. Hurtigløberen gik direkte mod mål og scorede på Bajza. Sormani reagerede på scoringen ved at bytte Elgaard med D’Avila Ba Loua. Men NFC var fortsat mest på bolden. VB kom dog frem til en udligning i det 67. minut. D’Avila kom på bolden i højre side og slog en dybdebold mod Louati. Imed fik et godt touch på bolden og rykkede forbi en NFC-forsvarer og kom alene med Sebastian Olsen. Den målfarlige tuneser scorede sikkert til 1-1.

Bare fem minutter efter udligningen gik Imed Louati fra helt til skurk for vejlenserne. Tuneseren fik et frispark fra kampens udmærkede dommer Benjamin Helm Svedborg, da Jordan Wilson lavede et kæmpe frispark på Louati. Tuneseren protesterede over, at canadieren ikke skulle have en advarsel. I stedet modtog Imed et gult kort for usportslig optræden, og da han efterfølgende klappede af dommeren var det marchordre til målscoreren.

VB’s sidste udskiftning var anfører Schoop der byttede med Björn Daniel Sverrisson, der lagde sig i maskinrummet ved siden af Ylber Ramadani i det sidste kvarter. VB opgav dog ikke ævred i det sidste kvarter og havde flere gode angreb. Særligt ved Victor Wernersson i venstre side kom der flere gode indslag, der resulterede i frispark og hjørnespark til vejlenserne. Sverrisson havde et spark over mål efter et hjørne. Rasmus Lauritsen fik også headet til et indlæg i feltet, men Sebastian Olsen kunne redde.

I de sidste minutter blev VB igen handicappet. Dominic Vinicius fik problemer med lysken og humpede rundt de sidste minutter. Kampens sidste mulighed fik værterne i det 93. minut. Sebastian Koch driblede ind i VB-feltet fra deres højre side og spillede bolden skråt tilbage i feltet til Anders Due, der fik blokeret sparket til hjørne. Mere skete der ikke og holdene delte dermed med resultatet 1-1. Et resultat som VB efter kampens forløb ikke kan være utilfreds med.

Spillertruppen skal hurtigt til hægterne igen efter den hårde kamp og den lange hjemrejse. Allerede søndag venter FC Fredericia i sæsonens andet lokalopgør.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Nykøbing FC – Vejle Boldklub 1-1 (0-0)
57. 1-0 Nicolai Jessen
67. 1-1 Imed Louati

Kort:
48. Kim Elgaard (gult kort)
51. Erick Farias (gult kort)
60. Viljormur Davidsen (gult kort)
72. Imed Louati (gult kort)
72. Imed Louati (gult kort)
72. Imed Louati (rødt kort)

Indskiftninger:
54. Erick Farias ud Victor Wernersson ind
62. Kim Elgaard ud D’Avila Ba Loua ind
76. Jacob Schoop ud Björn Daniel Sverrisson ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Kerim Memija
Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Viljormur Davidsen

Jacob Schoop (anfører)
Ylber Ramadani
Kim Elgaard

Erick Farias
Dominic Vinicius
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Victor Wernersson
D’Avila Ba Loua
Björn Daniel Sverrisson
Jonas Andersen
Mads Lauritsen
Lundrim Hetemi

Tilskuere: 685
Dommer:
Benjamin Helm Svedborg

Nykøbing FC (4-3-3): Sebastian Olsen – Christopher Thorsheim, Kasper Jensen, Jakob Bonde Jensen, Mads Lind Jensen – Søren Christensen, Jordan Wilson, Lars Pleidrup – Mads Kaalund, Emil Holten (77: Sebastian Koch), Nicolai Jessen (70: Anders Due)
Træner: Jens Olsen.

Tekst: Lars Christensen.