– Det er den nok flotteste enkeltstående præstation i min tid som talentchef!
Talentchef Steen Thychosen var en velfornøjet mand efter lørdagens U17 Ligakamp i VB Parken, hvor Vejle Boldklub rejste sig ovenpå sidste uges store nederlag til Brøndby og besejrede et stærk Midtjylland-mandskab med mange landsholdsspillere med hele 4-0.

De unge VB-spillere kom ellers til kamp med alt andet end selvtillid ovenpå sidste uges nederlag på 6-0 til Brøndby. At nederlaget sad i baghovedet på Vejle Boldklub var dog ikke til at se i kampens indledning, hvor værterne kom med god energi og satte et godt Midtjylland-hold under pres. En god start blev rigtig god, da Christian “GG” Gammelgaard efter 11 minutter scorede til 1-0 tæt under mål efter forarbejde fra Wahid Faghir. Resten af første halvleg var en lige affære, hvor Midtjylland også et par gange var tæt på at få udlignet, men en hårdt arbejdende VB-defensiv kom i vejen for det meste og ellers var landsholdsmålmand Andreas Jungdal klar i målet. Hjemmeholdet havde dog også deres chancer og en hårdt arbejdende Martin Lauritsen var i sidste sekund ganske tæt på at gøre det til 2-0.
– I pausen snakkede vi om, at drengene godt kunne tillade sig at være stolte over deres første halvleg, men på inden måde måtte være tilfredse. Arbejdsiveren skulle fortsætte i anden halvleg, hvilket de i den grad tog til sig, fortæller cheftræner Kim Leth Andersen.

Fra anden halvlegs start satte Vejle Boldklub sig på spillet med en nyfunden energi og allerede fem minutter inde i halvlegen afsluttede tilbagevendte Rasmus Schjang knas tørt med venstrebenet, hvilket gjorde det til 2-0. Værterne var på ingen måde færdige og det gode spil, tilsæt et hårdt presspil og en bundsolid defensiv gjorde det svært for et ellers rigtig godt Midtjylland-hold.

Indtil videre i sæsonen har det været sådan, at topscorer Wahid Faghir nærmest ikke går fra banen uden at score, og Midtjylland-defensiven kunne heller ikke stoppe U16-landsholdsspilleren, som midtvejs i anden halvleg med en klog afslutning ved nærmeste stolpe gjorde det til 3-0. Efter 72 minutter eksploderede det hele næsten, da banens mindste men også en af banens bedste spillere, Vejle Boldklubs venstre back Guy Maneekorn Jensen, scorede til 4-0.
Den resterende del af kampen var en fornøjelse at overvære, hvor man kunne se på de unge VB-spillere at glæden og stoltheden over deres præstation var tydelig at se både i spillet, men også i ansigterne på drengene.
– Vi har lige slået måske Danmarks bedste U17-hold med 4-0, det er jo vanvittigt, lød den umiddelbare og glade reaktion fra Rasmus Schjang, der spillede sin første Liga-kamp i en måned.

Cheftræner Kim Leth Andersen var ligeledes meget tilfreds efter kampen.
– Vores defensive organisation var fremragende og var der en lille fejl, så var der et fantastisk holdsamarbejde, som ryddede op efter hinanden. Inden kampen fortalte jeg spillerne om et citat, som jeg engang havde hørt: “Uden skuffelse kan man ikke værdsætte succes”. Det må man sige, at drengene tog til sig ovenpå sidste uges nederlag, fortæller Kim Leth Andersen og fortsætter:
– Alle spillerne kan fremhæves ovenpå sådan en kamp. Alle steppede op, og det var virkelig en fornøjelse at være med til, understreger træneren.

Med sejren over Midtjylland spillede Vejle Boldklub sig op på 3. pladsen med 14 point for otte kampe. Vejlenserne har dog spillet et par kampe mere end de omkringliggende hold.

Skæve facts fra kampen:
– Rasmus Schjang har en skræmmende statistik i U17 Ligaen, hvor han har vundet alle sine fire kampe.
– Guy Maneekorn Jensen (tidligere Bredballe IF) scorede med sit ellers kolde højreben. Sidste det skete var i en U15-kamp, hvor modstanderen ligeledes var FC Midtjylland.
– Sidste gang Vejle Boldklubs U17-hold slog FC Midtjylland var på Vejle Stadion d. 30. april 2016, hvor kampen endte 2-1.
– Wahid Faghir er topscorer i U17 Ligaen med ni mål i otte kampe.
– Der var i sejren U17 Liga-debut til Christian Jørgensen (f. 2003).

Vejle Boldklubs U17-mandskab har nu turneringspause i næsten en måned inden FC København venter i VB Parken lørdag d. 3. november kl. 14.15.

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-FC Midtjylland 4-0 (1-0)
11. 1-0 Christian “GG” Gammelgaard

Lucas Nielsen
Anton Stage
Christian Jørgensen
Tobias Bargisen (m) (ikke benyttet)

Tekst: Jacob Thychosen