Der var drama og spænding for alle pengene, da Vejle Boldklubs U17-mandskab onsdag aften i VB Parken var værter for OB, der havde startet sæsonen med at vinde over AaB.

I forhold til premieren i Silkeborg havde cheftræner Kim Leth Andersen fået venstre back Guy Maneekorn Jensen tilbage fra en skade, mens landsholdsangriber Wahid Faghir gav en hjælpende hånd med de jævnaldrene. Normalt gør den stærke angriber sig på Vejle Boldklubs U19-mandskab.
I kampens første minutter var det med OB i teten, men der gik ikke lang tid før vejlenserne overtog spillet. Wahid Faghir viste fra første fløjt, hvorfor han normalt spiller U19-fodbold. Gæsternes forsvarsspillere havde svært ved at styre den stærke angriber, og efter 17 minutter fandt Niklas Dupont men en flad aflevering Wahid Faghir, som koldblodigt gjorde det til 1-0 til værterne. Kort efter lavede OB-defensiven en stor fejl, hvilket gav en kæmpe chance til Wahid Faghir, der dog tordnede bolden lige ved siden af mål. Resten af første halvleg forløb uden de store chancer.
– Vi var godt tilfredse med vores første halvleg. Vi var i balance defensivt og truede et godt OB-hold med vores offensive løb.

Anden halvleg blev en hel anden affære, hvor gæsterne med stor fysik satte sig på spillet og pressede værterne markant tilbage. I den efterfølgende periode var det kun på omstillinger Vejle Boldklub var farlige, men her blev det også til et par store chancer til Wahid Faghir.
I den anden ende var det godt kun målmandsspil af Emil Schmidt og herotisk forsvarsspil af vejlenserne der gjorde, at der ikke blev scoret. Både den landsholdsaktuelle anfører Oliver Nielsen og Guy Maneekorn Jensen reddede f.eks. bolden på stregen.
To minutter før tid gik den ikke længere og gæsterne fra OB fik udlignet. Vejle Boldklub viste dog fremragende moral og et par minutter inde i dommerens overtid sparkede Lucas Hove et hjørnespark, der til sidst endte hos den indskiftede midterstopper med den gode målnæse Wilhelm Stage (otte mål i foråret for Vejle Boldklubs U16-hold) og med en inderside fik han bolden i mål til enorm glæde i det meste af VB Parken.
– I anden halvleg var OB bedre end os og kom med en masse power, der satte os under et stort pres, men vores defensiv kæmpede forbindeligt og var med til at sikre os en flot sejr over en god modstander, beretter Kim Leth Andersen.

Næste gang Vejle Boldklubs U17-mandskab skal i aktion er lørdag d. 7. september kl. 15.15, hvor modstanderen er Randers på udebane.

Kampfakta
Vejle Boldklub-OB 2-1 (1-0)
17. 1-0 Wahid Faghir

Wilhelm Stage