Den kroatiske målmand Dino Hodzic forlader Vejle Boldklub ved kontraktudløb senere på måneden. Den mere end to meter høje kroat forlader Nørreskoven efter 1½ års kontrakt og et lejeophold i FC Fredericia.

Dino Hodzic var igennem et månedlangt prøvetræningsophold i juni og juli i fjor, inden den talentfulde kroat underskrev en aftale med VB. Udviklingspotentialet i målmanden var til stede og det har Dino og Vejle Boldklub nu arbejdet på gennem de sidste 1½ år. Nu rejser 23-årige Dino Hodzic videre i karrieren.

Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer beslutningen således.

– Dino Hodzic er fortsat en ung målmand og han skal et sted hen, hvor der er større chance for spilletid end der er i Vejle. Dino kom til Vejle som en ung og uskolet målmand fra de lavere rækker i Kroatien og den udvikling han har været igennem i Vejle, ruster ham til nye oplevelser med fodbold i fremtiden. Dino har på træningsbanen og i de kampe han har deltaget i, været konkurrencedygtig og han har bidraget med det til truppen, som han skulle. I sidste sæson var han på et lejeophold i FC Fredericia og her stod han to gode kampe mod to af de klubber, som vi konkurrerede med i toppen af NordicBet LIGA. Vi takker Dino Hodzic for indsatsen i VB og ønsker ham alt det bedste i fremtiden, siger Jacob Krüger.

Dino Hodzic har været en fast del af Superligatruppen i efteråret, men nu forlader den mere end to meter høje kroat Nørreskoven for at forløse talentet andetsteds. Men det er ikke uden vemod, at den sympatiske målmand rejser videre i karrieren.

– Muligheden i Vejle for 1½ år siden opstod, fordi jeg har samme agent som Kerim Memija. Mit kendskab til Vejle og Danmark var ikke ret stort, men i dag er jeg meget klogere på Danmark, Vejle og fodbolden generelt. Jeg er meget taknemmelig for det jeg har lært i Vejle og jeg vil være stolt fan af klubben i tiden fremover, indleder Dino Hodzic.

– Spilletiden har været begrænset, men jeg har følt mig til rette i klubben igennem hele forløbet og er blevet accepteret. Jeg kom fra de lavere rækker i Kroatien og har nu trænet fast med en Superligaklub, så jeg har udviklet mig som målmand. For at fortsætte den udvikling, så skal jeg spille kampe på et højt niveau, hvor der er nerve og points på spil. I Vejle har jeg lært mentaliteten i professionel fodbold og jeg har lært, at man med hårdt arbejde på træningsbanen når langt. De ting jeg har lært på og udenfor fodboldbanen vil jeg tage med mig videre i livet, siger Dino Hodzic.

– Jeg har mange gode oplevelser fra min tid i Danmark. Det var stort at skrive kontrakt med VB og spille de første kampe for klubben. Jeg nåede et par kampe i 1. division mens jeg vare udlejet og var med til at slå Esbjerg, som kæmpede med VB om oprykning. Det var specielt at møde VB sidste vinter og jeg ville gerne have snuppet straffesparket fra D’Avila. I stedet blev det til en redning på en stor chance til Peter Utaka og vi har joket meget med, at det var min skyld han aldrig fik scoret for VB. Semifinalen i Pokalturneringen var også stort og jeg tager det hele med videre i rygsækken. En særlig tak til Toivo Vadum, Marco Ferrari og Maciej ”Magic” Wasyniuk for arbejdet på træningsbanen og den øvrige del af trænerstaben. Alle tre er dygtige målmandstrænere og jeg har lært meget af dem. Alle fans og mennesker jeg har mødt omkring VB, har været med til at skabe en god dagligdag for mig, men særligt Henrik Tønder, Jacob Krüger, Helle Thychosen og Steen Thychosen skylder jeg en stor tak. Jeg tror på Vejles muligheder for en god første sæson i Superligaen og vil følge holdet tæt i fremtiden, siger Dino Hodzic. Kroaten har endnu ikke nogen ny klub på hånden, men håber, der kan opstå en mulighed på Balkan i det kommende transfervindue.

Dino Hodzic nåede aldrig officiel debut for Vejle Boldklub og kroaten nåede heller ikke med på bænken som indskiftningsmålmand i tællende kampe. Han spillede træningskampe for VB mod Randers FC (1-3), Esbjerg (1-5), VIES (3-0) og Lyngby (2-4) og tre reserveholdskampe. Under opholdet i FC Fredericia blev det til tre kampe i 1. division.