”VB er et såret dyr,” sagde Vendsyssel FF’s midtbanemand Lucas Jensen til bold.dk inden søndagens topkamp.

Og VB bed i alt fald så meget, at sejrssangen kunne lyde i omklædningsrummet for første gang siden efteråret, da VB slog…Vendsyssel… Og med to vejlensiske scoringer var der jo tale om et rent målorgie – og en fortjent sejr i det nordjyske. VB var til dagens kamp uden en skadet Jacob Schoop, en småskadet Kerim Memija (bænken), ligesom David Arshakyan også var blandt udskifterne. De blev erstattet af Nicolaj Ritter, Mads Lauritsen og Nicolaj Madsen i en 3-5-2 opstilling, hvor Rasmus Lauritsen, Greve og Mads Lauritsen spillede i bag, Davidsen, Ramadani, Ritter, Nicolaj Madsen og Branca midtpå og Louati og Sousa i front. D’Avila Ba Loua var ude med karantæne og således ikke i spil.

Udeholdet løb som vanligt på Energi Nord Arena på banen til tonerne af temaet fra Klovn, men de rødblusede var nu straks herrer i manegen. Allerede efter to minutter smækkede Mads Greve – som udløber af et Sousa-frispark – bolden ind foran, hvor Mads Lauritsen scorede sikkert med indersiden.

Målet skabte usikkerhed hos nordjyderne, og de åbnede op for flere muligheder til gæsterne for at øge føringen. Nicolaj Madsen serverede en friløber for Sousa i det 12. minut, men brasilianerens sidste træk blev for langt. Kort efter var Louati i gennembrud, og efter en snes minutter måtte VFF-keeper Nicolai Flø fiste et farligt hovedstød fra Sousa over tværribben. Jo, 1. halvlegs første del tilhørte de rødblusede.

Erik Rasmussens tropper fandt dog efterhånden sig selv og trykkede et stadig lavere stående VB-hold. Værterne var farlige første gang efter 25 minutter, da Ogude var ved at slippe fri efter et vejlensisk forsvarskoks. VFF måtte allerede inden den halve time udskifte en skadet Andreas Kaltoft med Mohammed Diarra, og netop Diarra var tæt på at udligne i det 38. minut efter en god Vendsyssel-periode, men bolden blev blokeret i det lille felt.

Vejlenserne var sjældne gæster i den nordjyske ende mod 2. halvlegs slutning, men et enkelt godt forsøg af Louati blev det dog til efter hjørne. Gæsterne stred føringen til pause efter fire minutters tillægstid. Det var ventet, at nordjyderne ville komme med et gevaldigt tryk efter pausen, men igen fik en VB-scoring bragt værterne ned på jorden. Sousa slog et hjørnespark, Greve forlængede, og ved bageste stang stod Nicolaj Madsen og kunne sparke sikkert i nettet til 0-2. God gammel, indøvet variant.

Målet bragte fornyet liv i hjørnet, hvor en busfuld VB-fans ydede fin støtte til deres yndlinge kampen igennem. Med en god time spillet slap VFF’s Marcus Solberg mirakuløst for kort for et mindre overfald på Pavol Bajza, der havde sikret sig bolden. VFF-træner Erik Rasmussen skyndte sig at skifte Solberg ud, inden bolden blev sat i spil igen…

Sormani bragte efter 71 minutter Memija for Sousa, og Ritter gik i angrebet (!) 10 minutter senere kom Boiciuc dog ind for Branca, og altmuligmanden Ritter blev flyttet ned på midtbanen.

Selv om hjemmeholdet var meget på bolden, havde man lidt på fornemmelsen, at himmerlændingene kunne spille til Mikkelsdag uden at score, for storfightende vejlensere havde fint kontrol over kampen. Men i det 82. minut begik Memija et lidt unødvendigt straffe mod Ninos Gouriye i hjørnet af feltet. Gouriye omsatte selv sikkert sparket fra pletten.

Nordjyderne kom dog ikke for alvor tæt på en udligning, da gæsterne klogt kørte bolden rundt og slog tiden ihjel – også de syv minutters tillægstid, som dommer Chris Johansen rundhåndet havde fundet…

Advarsler til Ritter, Ramadani og Louati, men det kunne ikke slå skår i glæden over den længe ventede sejr. Og fansene i hjørnet ville slet ikke slippe holdet i almindelighed og Sormani i særdeleshed efter kampen på Nord Energi Arena, hvor solen mod slutningen – symbolsk for den vejlensiske glæde – afløste en ellers blytung himmel.

Kampfakta:
Vendsyssel FF – Vejle Boldklub 1-2 (0-1)
3. 0-1 Mads Lauritsen
53. 0-2 Nicolaj Madsen
83. 1-2 Ninos Gouriye (straffespark)

Kort:
10. Simone Branca (gult kort)
71. Nicolaj Ritter (gult kort)
73. Ylber Ramadani (gult kort)
90. Imed Louati (gult kort)

Indskiftninger:
72. Allan Sousa ud Kerim Memija ind
80. Simone Branca ud Alexandru Boiciuc ind
90. Imed Louati ud David Arshakyan ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Mads Lauritsen

Viljormur Davidsen
Nicolaj Madsen (anfører)
Ylber Ramadani
Simone Branca
Nicolaj Ritter

Allan Sousa
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Mohammed Al-Hardan
Peter Utaka
David Arshakyan
Alexandru Boiciuc
Wang Zhenao
Kerim Memija

Dommer: Chris Johansen
Tilskuere:
1.433

Vendsyssel (4-4-2): Nicolai Flø – Morten Brander Knudsen, Kristian Riis, Andreas Kaltoft (31: Mohammed Diarra), Christian Overby – Mikael Anderson (56: Ninos Gouriye), Moses Opondo, Mikkel Frankoch, Jeppe Illum – Marcus Solberg (63: Yao Dieudonne), Emmanuel Ogude
Træner: Erik Rasmussen.

Kort:
40. Kristian Riis (gult kort)
88. Ninos Gouriye (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.