Efter den sjette kamp i træk uden sejr må man sige, at hvedebrødsdagene i Superligaen er forbi for VB. Det er blevet grå hverdag i Nørreskoven. Uden at spille drømmefodbold havde OB i søndagens kamp ikke det mindste svært ved at sikre sig sæsonens første sejr. Odenseanerne var på papiret nok bundhold inden dagens opgør, men holdet, der præsenterede sig afklaret, modent og professionelt, rummer langt mere, end tabellen viser. VB derimod synes i øjeblikket at være uden den gnist, som i de første kampe efter oprykningen besjælede holdet.

Udebaneafsnittet var fyldt til bristepunktet med stribede bluser, og de fynske fans havde – også med begivenhederne in mente – ikke svært ved totalt at dominere lydbilledet på denne skønne sensommerdag.

General Sormani havde stillet sine tropper op i en 4-3-3 formation. I forhold til slaget i Farum denne gang med Arbnor Mucolli for Sean Murray, som havde måtte tilslutte sig Mads Lauritsen og Imed Louati i infirmeriet.

Gæsterne fra OB kunne præsentere et par helt nye ansigter i hollænderen Ramon Leeuwin, som var med fra start, og tjekken Kamil Vacek, der havde fået en plads på bænken. Leeuwin måtte dog forlade banen med en skade allerede før pausen, og tjekken kom ikke på banen. I en jævnbyrdig 1. halvleg skiftedes holdene til at være ovenpå, men med OB som farligste hold, selv om VB var mest på bolden. Efter 12 minutter serverede Bajza en chance til Julius Eskesen, som dog sendte bolden snært forbi. Samme Eskesen havde en kæmpemulighed, da han fik headet lige på Bajza fra tæt hold efter et indlæg fra fynboernes højre side.

Efter 34 minutter gik det galt for hjemmeholdet. Rasmus Lauritsens hårde aflevering til Kerim Memija kunne bosnieren ikke kontrollere, hvilket startede en OB-omstilling, der via Jacob Barrett Laursen endte hos en fri Ryan Johnson Laursen i modsatte side, som havde let ved at score. Kort efter havde VB sin første regulære chance i kampen, da Rasmus Lauritsen fik trykket af fra tæt hold, men lige på Grytebust i OB-målet. Efter 40 minutter så alle med rødt hjerte et straffe mod Allan Sousa, men det eneste, brasilianeren fik ud af det, var et gult kort fra dommer Michael Johansen for film. Kontroversielt…!

Ondt blev til værre i 1. halvlegs overtid, da Pavol Bajza ikke fik fat i et OB-hjørne, som endte ved bagstolpen, hvor Jeppe Tverskov havde let ved at score. En bitter pille at sluge umiddelbart inden halvtid. 2. halvleg formede sig nøjagtigt, som man kunne forvente. Fynboerne havde den bedst tænkelige udgangsposition og kunne stå dybt og lure på omstillinger. VB var på bolden, men kunne ikke stille stort op med den. Mads Greve kom ikke ud til 2. halvleg og blev erstattet af Vladis Emmersón. 10 minutter senere erstattede Adam Jakobsen Mucolli, mens Melker Hallberg midt i halvlegen afløste Jacob Schoop.

Det var ”De Strivrede”, der havde de få muligheder, der bød sig efter pausen. Anders K. Jacobsen skød forbi, mens indskiftede Mathias Greve sparkede over. Helenius strandede to gange på Bajza efter fine afslutninger. Man havde lidt på fornemmelsen, at VB kunne spille til Mikkelsdag uden at få måltavlen til at skifte. Vejlenserne spillede ind imellem bolden pænt rundt, men de tekniske fejl var mange, effektiviteten i angrebet for lille, og de personlige fejl i defensiven før pausen blev kostbare. Efter pausen kunne da også kun noteres skud over mål af Nilsson og Sousa (kampens VB’er), mens indskiftede Adam Jakobsen sparkede lige på Grytebust.

VB sidder lidt fast i dødvandet i øjeblikket. Intet ville være mere kærkomment, end et comeback på CASA Arena på fredag…!

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Søndag den 26. august 2018 kl. 14.00
Vejle Boldklub – OB 0-2 (0-2)