Vejle Boldklub-familien har mistet et værdsat medlem i Jan Larsen, der døde tidligere på ugen.

46-årige Jan Larsen nåede at spille 41 gældende kampe for Vejle Boldklubs bedste hold i 90’erne. Men Jan Larsen satte i lige så høj grad et stort aftryk hos medspillere, trænere og holdledere gennem sin tid i Vejle Boldklub, når det kom til humør, karakter og en upåklagelig indsats.

På mange måder stod Jan Larsen som symbolet på, hvad en 100 procents indsats kan føre med sig.

Jan Larsen kom som ung mand til Vejle Boldklub for at tage på ophold på Vejle Idrætsefterskole. Så hvad var mere nærliggende end at indskrive sig i den lokale fodboldklub, der trænede på Nordre Stadion et lille udspark fra Idrætsefterskolen.

Her mødte medspillerne en ung mand med et fantastisk humør, vilje til at bidrage til fællesskabet, og som altid var garant for en helstøbt indsats.

Den helstøbte indsats førte Jan Larsen fra serie to i Danmarksserien til Vejle Boldklubs bedste hold i 1. division. Træneren, der rykkede Jan op i 1. divisionstruppen og debuten d. 24. april 1994 mod AC Horsens, var VB-koryfæet og Europas bedste fodboldspiller i 1977, Allan Simonsen.

– Jan var en gudsbenådet fighter. Han gik altid forrest til træning, og han skånede hverken sig selv eller sine modstandere. På denne måde kæmpede han sig op gennem holdene i Vejle Boldklub og fik fuldt fortjent sin debut i klubben. Samtidig var Jan en god holdkammerat, der aldrig lod en medspiller stå alene, hvis der var uenigheder med en modstander. Han var en god fyr og derfor meget vellidt i omklædningsrummet. Jeg er rigtig ked af at høre, at en så ung mand ikke er blandt os længere, fortæller en berørt Allan Simonsen.

For Klaus Eskildsen, der ejer Vejle Boldklub med Andrew Zolotko, er det ikke kun tabet af en tidligere holdkammerat, der fylder, men også tabet af en god kammerat og et skattet medlem af en vennegruppe med tidligere VB’er som Bo Harder, Kim Nørholt, Kaspar Dalgas, Henrik Fig og Henrik Holm.

– Jan var en rigtig god kammerat, et ordentligt menneske og én, man altid kunne regne med. Han var hjælpsom både på og uden for banen og var en gennemsolid fyr. De samme værdier, som skabte Jan en fin fodboldkarriere, var også de værdier, han besad som menneske – en ordentlighed og dedikation til menneskerne omkring ham. Jan var en mand, som man kunne stole hundrede procent på. Vi var en gruppe af forhenværende spillere, som gennem de sidste 20 år har mødtes nogle gange om året, og i gruppen var Jan altid klar på en frisk bemærkning og et klap på skulderen. Vi har mistet en rigtig god mand, der viste, hvad man kan opnå fodboldmæssigt, hvis man leverer 100 procent hver gang, fortæller Klaus Eskildsen.

Det var Jan Larsens sidste ønske at blive begravet i en Vejle Boldklub-trøje, og Vejle Boldklub vil ære Jan Larsens minde ved at spille med sørgebind under den kommende hjemmekamp mod AC Horsens.

Der vil ligeledes umiddelbart inden kampstart blive afholdt et minuts klapsalver.

Vejle Boldklub sender de varmeste tanker og den dybeste sympati til Jan Larsens nærmeste og de to døtre, som har mistet deres far.

Æret være Jan Larsens minde.

Tekst: Morten Pelch