Branko Ilic blev den ældste markspiller til at debutere for Vejle Boldklub i mere end 20 år, da han spillede alle 90 minutter i bagkæden i forårspremieren mod SønderjyskE. Sloveneren påpeger, at spillet fortsat kan blive bedre, men sejren giver arbejdsro frem mod de kommende opgaver.

VB havde tre debutanter med fra start, da vejlenserne lørdag formiddag åbnede hjemme mod SønderjyskE. Branko Ilic i bagkæden, Malte Amundsen på venstreback og Kjartan Finnbogason på toppen.

– Kampen havde alt det, som jeg på forhånd havde drømt om.  Efter en åbning på kampen, hvor der er lidt i begge ender, så kommer vi i front. Det var, hvad vi havde brug for. Med scoringen kom roen i vores spil og vi blev komfortable. De næste elleve kampe for os er vigtige. Jeg vil ikke kalde det for finaler, for vi kan ikke ryge ud, men vi skal samle points for at stå stærkest muligt og dette var blot det første vigtige step, indleder Branko Ilic, efter debuten på Vejle Stadion og i Superligaen.

– Man skal huske, at vi fortsat er i en svær situation. Men kampen giver et godt udgangspunkt for fremtiden, siger Branko Ilic.

Du har blot været i klubben et par uger. Hvordan havde du forberedt dig på SønderjyskE og Superligaen?

– Jeg så hele den omvendte kampe mellem SønderjyskE og Vejle fra efteråret. Det var en totalt anderledes kamp end den i aften. Hvis man forbereder sig for meget på modstanderen og modspillere, kan man tænke for meget og blive for nervøs. Jeg følte mig velforberedt, fordi jeg har trænet godt med mine nye holdkammerater og lært dem at kende. Det bliver kun bedre herfra, lover sloveneren, der fyldte 36 år tidligere på ugen.

– 1. halvleg mod SønderjyskE var bedre end 2. halvleg. Som defensivspiller har man altid fokus på et clean sheet, hvis det er muligt. Det blev det mod SønderjyskE og jeg er glad på hele holdets vegne for tre points og ingen mål imod. I de sidste ti minutter trykker SønderjyskE meget på. De forcerer mere og mere og overliggeren og Pavol Bajza redder os, siger Branko Ilic, der var imponeret af holdkammeraternes to scoringer før pausen.

– Kjartan scorer et rigtigt angribermål og det var en god start. Lidt efter slår vi til igen. Imed Louati scorer et mål, som jeg har svært ved at beskrive. Tobias Mølgaard laver et indlæg som er perfekt og Imed kan løbe ind i bolden og score med et flot hovedstød. Det er en arbejdssejr og holdet har fortjent det alle mand, men de to mål var flotte, siger Branko Ilic.

– Min egen præstation var okay. Det føles godt, men jeg føler fortsat, at vi kan forbedre os. Mads Greve er en god makker i midterforsvaret. Man kan mærke, at han har spillet i mange år. Han taler meget og på træningsbanen har vi trænet meget med bagkæden. Hvornår falder vi, hvornår skubber vi frem og hvilke signaler vi bruger. Det kan vi fortsat forbedre, men tilliden til hinanden øges efter sådan en præstation, siger Branko Ilic.

Den erfarne slovener har et hav af turneringskampe på bagen i lande som Slovenien, Rusland, Cypern, Spanien og Israel.

– Det er altid specielt at komme til et nyt land. Det slår mig, at kampen blev afviklet meget fair. Holdene, dommerne og fansene havde respekt for hinanden og der var en venlig atmosfære. Det kan jeg godt lide. Jeg vil ikke kigge forlangt frem og begynde at se på perspektiverne. Sejren giver arbejdsro i de kommende dage på træningsbanen, men vi har en vigtig kamp om en uge igen, siger Branko Ilic.