Midtbanespilleren Tobias Sommer kom ind fra bænken i det 71. minut, da Vejle Boldklub mødte Skive IK i NordicBet LIGA tirsdag aften. Dermed fik den 18-årige midtbanespiller debut for VB.

Tobias Sommer (f. 2001) kom til VB som 2. års U17-spiller fra SønderjyskE i sommeren 2017, men snørede sine første fodboldstøvler i Starup UIF allerede i 2005. Han begyndte på Vejle Idrætsefterskole i 2017, mens han spillede på VB’s U17-Ligahold. Siden blev han U19-Ligaspiller, og det er en markant skikkelse på de sidste to sæsoners succesfulde U19-Ligahold, der debuterede for VB mod Skive. Sommer kommer fra en rigtig sportsfamilie, hvor brødrene også spiller fodbold. Længst er kommet storebroderen – Sebastian Sommer – de spiller for NordicBet LIGA-kollegerne Kolding IF. Tobias Sommer underskrev sin første fuldtidskontrakt med VB tidligere i år og indgår i A-truppen med trøjenummer 66.

Den alsidige forsvars- og midtbanespiller sad på bænken som ikke benyttet indskiftningsspiller mod Næstved (1-1) og FC Fredericia (2-1) efter genåbningen af fodbolden, men først i tredje forsøg blev han indskiftet til sine første minutter for VB. Det blev til 19 minutter i debuten da han afløste Kjartan Finnbogason. Tobias Sommer kom dog ind på midtbanen, da VB mod slutningen satsede ved at spille 3-5-2.

Sommer er ikke den første VB-debutant der er kommet til Nørreskoven fra SønderjyskE. Tidligere er Jonas Faaborg (f. 1992) også kommet til VB’s ungdomsafdeling for senere at debutere på divisionsholdet, mens følgende syv spillere er kommet direkte fra sønderjydernes bedste hold til Vejle Boldklub; Jesper Holdt Jensen, Sedin Alic, Henrik Ipsen, Michael Stryger, Henrik Bødker, Nicolaj Madsen og Nicolaj Ritter.

Tobias Sommer blev sæsonens 15 VB-debutant efter Nicolas Gianini Dantas (debut mod Fremad Amager), Lucas Jensen (Fremad Amager), Diego Montiel (Fremad Amager), Gianluca Zanette (Nykøbing FC), Indy Groothuizen (Allesø), Foday Manneh (Allesø), Adama Fofana (Allesø), Brenner Alves Sabino (Kolding IF), João ”Vitinho” Souza (Skive), Mathias Voss (Vendsyssel), Magnus Grødem (Vendsyssel), Juhani Ojala (Næstved), Leonel Montano (Hvidovre) og Arlind Ajeti (FC Fredericia) tidligere har debuteret. Fem af de 15 spillere er begyndt på banen i deres første kamp for VB, mens de ti øvrige er kommet ind fra bænken.

Vejle Boldklub ønsker Tobias Sommer tillykke med debuten.