Vejle Boldklub gav debut til Indy Groothuizen, Foday Manneh og Adama Fofana i kampen mod Allesø GF i Sydbank Pokalens 1. runde. Gambianeren Foday Manneh fik en drømmedebut med alle seks scoringer i sejren.

Efter fire debutanter i sæsonens første to kampe var der yderligere tre debuterende spillere, da Vejle Boldklub onsdag aften trådte ind i Sydbank Pokalen. Fra start var det Indy Groothuizen i målet og Foday Manneh helt fremme i angrebet. Efter 61 minutter kom Adama Fofana ind til debut, da han erstattede Lucas Jensen.

Indy Groothuizen blev den tredje hollænder på Vejle Boldklubs førstehold og den første målmand fra tulipanlandet. 23-årige Indy Groothuizen blev i sidst uge købt fri i ADO Den Haag i Holland og han fik en fin debut for VB. Han reddede en åben chance på en Allesø-spiller før pausen, men var i det store hele arbejdsløs i debutkampen. Gik godt med i spillet med fødderne. De to første hollændere i VB var Willy Scheepers og Gerard Aafjes.

Gambianeren Foday Manneh fik en drømmedebut for Vejle Boldklub med de seks scoringer. Den 19-årige angriber kom til VB i september i fjor fra Real de Banjul i hjemlandet og spillede i sidste sæson for U19-Ligaholdet, hvor han scorede flere mål. I slutningen af sidste sæson var han udlejet til HIFK Football i Helsinki hvor han høstede seniorerfaring. Foday Manneh spillede træningskampen mod Kolding IF (1-1) i sidste måned og nu har han også fået officiel VB-debut som den første spiller fra Gambia. Seks mål i debutkampen er ny VB-rekord. Tidligere har en lang række spillere scoret i debuten – senest Nicolas Gianini Dantas – men mere end én scoring hændte senest for Klebér Saarenpää i Superligakampen mod FC Midtjylland i marts 2007. Senest en VB-spiller scorede hattrick i en officiel kamp var Nicolaj Agger den 15. august 2012, da VB slog Ubberud IF med 13-0 i Landspokalturneringen. Tidligere har Kaimar Saag (2012 mod Skive), Andreas Albers Nielsen (2011 mod Herning KFUM), Mikael Rynell (2010 mod Hvidovre), Martin Borre (2008 mod Tårs/Ugilt), Pablo Piñones-Arce (2007 mod HIK og AB), Adeshina Lawal (2007 mod HIK) og Ulrik Balling (2005 mod AB og BK Skjold) lavet hattrick. Men ingen fortilfælde i nyere tid med seks scoringer i en officiel kamp af den samme spiller.

Den tredje og sidste debutant var Adama Fofana der kom ind fra bænken i det 61. minut. Han spillede på midtbanen og gik godt ind i spillet. Adama Fofana er fra Elfenbenskysten og er årgang 2001. Fofana kom til VB i februar i år og spillede i foråret på U19-Ligaholdet. Ivorianeren kom fra FC Olympique Sport Abobo i hjemlandet. Som årgang 2001 kan Fofana også i den kommende sæson spille på U19-Ligaholdet. VB har tidligere haft to spillere fra Elfenbenskysten. Den seneste er D’Avila Ba Loua, der spillede i VB på en lejeaftale fra 2016-18 og den første var Evariste Dibo i halvfemserne.

Debutanter 2019-20:

Nicolas Gianini Dantas
27. juli 2019, Fremad Amager – VB 2-2 (1 mål)

Lucas Jensen
27. juli 2019, Fremad Amager – VB 2-2

Diego Montiel
27. juli 2019, Fremad Amager – VB 2-2

Gianluca Zanette
4. august 2019, VB – Nykøbing FC 2-4

Indy Groothuizen
7. august 2019, Allesø GF – VB 0-6

Foday Manneh