Vejle Boldklub har indgået en kontrakt til sommeren 2020 med den 23-årige angriber David Arshakyan, der kommer transferfri til Nørreskoven efter brud med amerikanske Chicago Fire før jul. Den russisk fødte armenier kommer til Nørreskoven med A-landskamp på bagen og har tidligere bombet mål ind for litauiske FK Trakai, hvorfra han blev solgt videre til MLS.

VB er klar til at præsentere vinteropstartens tredje nye spiller. Den første var den moldoviske angriber Alexandru Boiciuc, og igen har teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, prioriteret at forstærke frontlinjen inden forårets sidste 14 spillerunder i NordicBet LIGA. Det er David Arshakyan, der scorede 34 mål i 52 kampe for FK Trakai og blev solgt til MLS i 2016.

– Vi er glade for at have fået en angriber på plads. David Arshakyan er en angriber, der fylder godt i boksen og med 1.95m bliver han en håndfuld at håndtere for modspillerne. Tidligere i karrieren har han scoret mange mål og det på forskellig vis. Med hovedet, fødderne, på straffespark, i boksen, efter indlæg og på løse bolde. Han kan true dybt, og selvom han ikke er noget lyntog, så har han en okay fart en af stor og stærk angriber at være. Han ligner en rigtig afslutter der opererer inde i boksen og jeg har tiltro til, at han kan hjælpe os i fremtiden, siger Jacob Krüger.

Vejlenserne har præsenteret Alexandru Boiciuc, Simone Branca og David Arshakyan som nye spillere inden NordicBet LIGA genoptages om en god måneds tid, men det slutter ikke her.

– Vi er stadig på udkig efter spillere, der kan supplere truppen. Som tidligere meldt ud, så skal vi have erstattet Victor Wernersson i bagkæden og det arbejdes der på. Hvis der byder sig en angriber mere, så slår vi også til, men her har vi is i maven, siger Jacob Krüger.

Født i St. Peterburg spillede David Arshakyan ungdomsfodbold i de to mindre lokale klubber Smena og Lokomotiv, inden han som 18-årig skiftede til armensk fodbold og fik den første erfaring med seniorfodbold.  I opstarten til foråret 2015, efter halvandet år som klubløs, skrev David Arshakyan under med FC Trakai, i den bedste række i Litauen. Opholdet i Baltikum blev en stor succes for Arshakyan, der scorede mål på samlebånd på godt og vel halvandet år i Litauen. Det blev til 34 mål i 52 kampe for FK Trakai, inden klubben lavede en flot transfer på armenieren til MLS. Her blev Arshakyan løst fra sine forpligtelser kort før jul og er således skiftet transferfri til Vejle Boldklub.

David Arshakyan har opnået 1 A-landskamp for Armenien. Det var i Parken mod Danmark i kvalifikationsturneringen til VM 2018 i Rusland. Den 4. september 2016 spillede Arshakyan de første 70 minutter i Danmarks sejr på 1-0.

FAKTA:
David Arshakyan
Nationalitet: Rusland/Armenien
Født: 16.08.1994 (23 år)
Position: Angriber
Tidligere klubber: Smena St. Petersburg, Lokomotiv St. Peterburg, MIKA Aschtarak (2012-13), FK Trakai (2015-16), Chicago Fire (2016-17)
Landskampe: 1 A-landskamp for Armenien
Kontrakt: Sommeren 2020