Covid-19 sætter i disse uger dagsordenen over hele verden, og det sætter også sit aftryk hos Vejle Boldklub.

Teknisk chef Jacob Krüger fortæller her om håndteringen i den sportslige sektor.

-Vi har holdt os orienteret og sendte allerede spillerne hjem i fredags. Planen var på daværende tidspunkt, at spillerne skulle møde ind i morgen igen. Men som tingene har udviklet sig, holder vi som udgangspunkt spillertruppen hjemme til situationen har ændret sig. Vi har understreget situationens alvor og nødvendigheden af, at man holder sig form. Det handler nu om at arbejde hårdt, hver for sig – sammen. En vigtig lektie erfaret gennem den seneste uge er, at tingene udvikler sig hurtigt, og derfor kan der ske ændringer i de beslutninger, vi har taget.

For direktør Henrik Tønder er der opbakning til myndighedernes beslutninger.

– I fredags sendte vi alle administrative medarbejdere hjem i 14 dage. Vi har tillid til myndighedernes retningslinjer, og så må vi tale fodbold, når det igen er relevant, og når vi har styr på sundhedssituationen. Lige nu handler det først og fremmest om, at vi skal passe på hinanden, og jeg vil også opfordre vores fans til at følge de udstukne retningslinjer fra myndighedernes side.

Vejle Boldklubs anfører, Jacob Schoop, fortæller om spillertruppens reaktion på de nyeste tiltag:

– Fodbold er ikke vigtigt nu. Vi spillere kan gøre det, som er vigtigt for samfundet og for klubben. Vi kan holde os i gang derhjemme, træne hårdt og sørge for, at vi er klar, når fodbold engang er vigtigt igen. Det gør hele truppen. Vi ved, hvad stillingen siger, og det vil vi fastholde. Men lige nu har vi et ansvar over for vores fans – unge som ældre. Derfor skal vores fans støtte op om myndighedernes regler, som de støtter op om os. For vi står stærkest sammen.

Tekst: Morten Pelch