For den 21-årige forsvarsspiller i Kolding IF Casper Bruun, er ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen mod Vejle Boldklub speciel. Han er opvokset i Kolding, men skiftede som U17-spiller til VB, hvor han nåede A-truppen inden han drog på udlandseventyr i Litauen og Portugal. Nu er den sympatiske forsvarer tilbage i KIF og klar til det første gensyn med VB.

– Jeg glæder mig helt vildt til kampen i morgen. Kolding IF og Vejle Boldklub er de to klubber, der står mig tættest og de har betydet alt for min fodboldmæssige udvikling. Jeg begyndte i KIF og er nu vendt tilbage til klubben, mens jeg også spillede mere end fire år i Vejle. Derfor var det den bedste lodtrækning for KIF, fordi det blev et lokalopgør. Klubberne mødtes for flere år siden i 1. division og dengang var det rivalopgør og de bliver nu genoplivet i en ottendedelsfinale i Sydbank Pokalen. Det kan ikke blive bedre og de mange tilskuere, der forhåbentlig møder op, kan se frem til et pokalbrag mellem to naboklubber. Vejle kommer som et Superligahold og de er favoritter, men vi vil gerne give publikum fra Kolding en god oplevelse på Kolding Stadion og vi har før vist, at vi kan gøre det svært for de højere rangerende hold, indleder Casper Bruun.

– I pokalfodbold er alt muligt og hvis det ene hold trækker sig en smule, så kan det blive helt lige. Kolding IF er en klub i en god udvikling i de her år og endnu en stor skalp i pokalturneringen vil bare understrege, at vi er på vej frem. Vi tror hundrede procent på vores chance, men ved også, at vi skal levere det maksimale igen, siger Casper Bruun.

Han vendte hjem til KIF i vinter efter en periode i portugisisk fodbold, men det er ikke blevet til helt så mange kampe, som den unge forsvarsspiller har håbet.

– Jeg har kæmpet med skader i perioder, men jeg føler mig helt fit igen og håber at være med mod Vejle. Der er konkurrence om pladserne på holdet i Kolding og jeg skal levere mit bedste for at være med, siger Casper Bruun.

God tid i Vejle
Han sparkede til de første fodbolde i Kolding-bydelen Nr. Bjert Strandhuse, men skiftede hurtigt til større udfordringer i Kolding IF.

– Allerede da jeg gik i 8. klasse, fik jeg kendskab til mulighederne i Vejle Boldklub og et ophold på Vejle Idrætsefterskole. Jeg trænede med i perioder og som U16-spiller skiftede jeg til VB og blev en del af U17-Ligatruppen. Jeg tænker udelukkende tilbage på tiden i Vejle som god. Jeg fik muligheden for at spille på højeste nationale niveau for ungdomshold og nåede også ungdomslandsholdet. Jeg havde mange dygtige trænere, men særligt Kim Engstrøm lærte jeg meget af. Han fulgte næsten årgang 1997 i alle fire år på ungdomseliteholdene og han var en meget dygtig træner. Lasse Christensen og Steen Thychosen var også tæt på særligt de unge spilleres udvikling og dem lærte jeg også meget om fodbold af, siger Casper Bruun.

Han blev rykket op i VB’s A-trup i sommeren 2016 sammen med Jakob ”Yankie” Henriksen. Mange ting var nye i klubben den sommer, hvor cheftræneren og store dele af spillertruppen var udskiftet.

– Det var lærerigt at blive rykket op i en seniortrup på fuldtid og konkurrere med ældre og mere erfarne spillere om spilletiden. I løbet af godt og vel et halvt år i A-truppen havde jeg mange samtaler med Andreas Alm om mine muligheder og udviklingspunkter og han hjalp mig godt på vej, siger Casper Bruun.

Det blev kun til én officiel førsteholdskamp for VB, da Casper Bruun var med i opgøret på Blue Water Arena mod Tjæreborg i august 2016 inden han i februar 2017 fik ophævet aftalen med VB og rejste til Litauen.

– Udover de fodboldmæssige kompetencer som jeg tilegnede mig i VB, lærte jeg meget udenfor banen. Jeg skulle strukturere min hverdag for at få det hele til at hænge sammen. Morgentræning, studier på Rødkilde Gymnasium, holdtræning om eftermiddagen og kampe i weekenderne og eventuelt landshold. Den struktur har jeg stor glæde af den dag i dag, hvor jeg er begyndt at studere igen, fortæller Casper Bruun.

– I foråret spillede jeg kun fodbold i Kolding, men hverdagen blev for kedelig uden noget ved siden af. Jeg læser derfor produktionsingeniør på VIA University i Horsens. Og med bopæl i Aarhus og fodbolden i Kolding, har jeg brug for en struktureret dagligdag for at få det hele til at passe sammen. Jeg har ikke opgivet en fodboldkarriere og det har fortsat den højeste prioritet, men det hele skal hænge sammen og jeg er glad for både studie og fodbold, siger Casper Bruun.

Det er de færreste unge fodboldspillere, der i en alder af 21 år kan skrive ophold i Litauen og Portugal på CV’et, men efter afskeden med VB i februar 2017 drog Casper Bruun på eventyr i litauiske FK Utenis Utena og siden videre til portugisisk fodbold.

– Det var gode oplevelser både personligt og fodboldmæssigt. Jeg lærte at stå på egne ben, da jeg flyttede til Vejle, men det at bo i et andet land og få en hverdag til at fungere var en god oplevelse. Der er store kulturelle forskelle og jeg mødte holdkammerater, som jeg ikke kunne kommunikere på engelsk med. At have relationer til holdkammeraterne, når man er i et fremmed land som fodboldspiller er vigtigt. Jeg lærte meget om landene i mit år ude, men nu er jeg tilbage i Danmark og er klar på at give alt hvad jeg har for KIF og klubbens ambitioner, siger Casper Bruun.

Udover den 21-årige forsvarsspiller, er det Rune Nautrup, Michael Præst, Denis Fazlagic, Jonas Andersen, Simon Smidt, Søren Zachariassen og Kristian Kirkegaard der har en fortid på ungdoms- og seniorhold i Vejle Boldklub. Mads Zederkof og Mathias Høgsholt spillede også et par træningskampe med VB’s U19-Ligahold, men nåede aldrig at skifte til vejlenserne.

Sydbank Pokalen
Onsdag den 31. oktober kl. 19.00