Mediano Sandbox præsenterer i formatet Kalejdoskopet: Vejle – Nordens Napoli.

Vært og antropolog Lasse Yde Hegnet tager lytteren med ind i en verden, hvor fodbold møder antropologien.

Her kan du blive klogere på, hvilke faktorer, der spiller ind, når man over hele kongeriget kalder Vejle for en fodboldby.

Samtidig kan du høre Vejle Boldklubs direktør, Henrik Tønder, fortælle, hvorfor han som ung fodboldspiller, der havde flere attraktive tilbud, så Vejle Boldklub som den største mulighed.

Vejles Borgmester, Jens Ejner Christensen, fortæller om fodbolden som icebreaker i mødet med andre mennesker, til trods for at han ikke selv rigtigt har spillet fodbold.

Samtidig så fortæller Vejle Boldklubs kamprekordholder og legende Gert Eg om, hvad Vejle Boldklub kan og betyder for mange mennesker, og hvorfor han kæmpede mod fusionen med andre klubber.

Brug 45 minutter på at lytte til programmet. De er godt givet ud.

Hør udsendelsen i boksen herunder.

Tekst: Morten Pelch