0-0 i det traditionsrige lokalderby mellem ACH og VB har næppe givet de højeste odds. Ikke uventet blev kampen en ret så begivenhedsløs affære og ikke nogen Leckerbissen for Feinschmeckere…

Sormani var gået tilbage til tremandsforsvaret, da Mads Lauritsen efter lang skadespause atter var fit for fight og med i startelleveren. Jacob Schoop startede på bænken, mens Nicolaj Madsen som bekendt ikke længere er at finde i klubben. De betød første startplacering til Melker Hallberg, mens Mads Greve var anfører i dagens kamp.  Tobias Mølgaard, Imed Louati, Sean Murray og Lucas From var ikke kampdygtige til opgøret.

Som ventet blev 1. halvleg ikke noget festfyrværkeri, og chancer var en mangelvare. ACH stod særdeles dybt – ofte med alle mand på den sidste fjerdedel af banen – og hverken VB’s forsøg på snævre kombinationer eller lange bolde ind mod Nilsson havde den store effekt. Gæsternes eneste forsøg kom da også fra distancen. Langskud fra Hallberg samt et direkte frispark fra Sousa voldte ikke målmand Matej Delac de store problemer, mens Ramadani sparkede over fra distancen.

Der skete ikke stort mere i den anden ende. De gulblusede forsøgte sig med omstillinger og kom et par gange til baglinjen i højresiden, men indlæggene skabte ingen fare for Bajza. Ellers levede værterne traditionen tro på dødboldene. Vejle-fanblokken dominerede lydtæppet på CASA Arena, men ved ethvert Qvist-indkast på udeholdets halvdel vågnede de lokale og det velkendte ”Gule, gule…” fulgte de Gules langkaster. Ikke for ingenting, at Horsens er en basketby… Hverken indkastene eller hjørnesparkene formåede dog at bringe VB-defensiven i forlegenhed. I anden halvleg vovede de trestjernede sig en smule længere frem på banen. Ikke at det gav flere chancer. Man måtte helt frem til overtiden, før hjemmeholdet havde noget, der lignede en mulighed. Indskiftede Oliver Drost rev sig fri og fik afsluttet, men et par meter forbi opstanderen.

Sormani skiftede Hallberg med Schoop efter en time og foretog en dobbeltudskiftning fem minutter før tid. Felix Örn Fridriksson kom ind til sin debut, mens også Adam Jakobsen blev sendt på banen. Nilsson og Mucolli blev trukket ud.

Der var advarsel til Hallberg før pausen og ACH’s Bjarke Jacobsen efter. Og Ramadani og ex-VB’er Oliver Drost syntes åbenbart, at der havde manglet lidt farve ”im Revierderby,” så de gerådede i klammeri i overtiden og så ligeledes gult.

Den triste kamp afficerede ikke Die rote Wand. Spillerne i almindelighed og Adolfo i særdeleshed blev hyldet behørigt efter kampen, og de rødklædte fans kan godt klappe sig selv på skuldrene. De gjorde, hvad de kunne for at tilføre kampen noget stemning. VB fik stoppet nedturen efter et par tabte kampe og opnåede sæsonens første clean sheet. Men der er stadig lidt at arbejde på i landskampspausen…

Grundspil, Superligaen 2018-19, CASA Arena, Horsens
Fredag den 31. august 2018 kl. 19.00
AC Horsens – Vejle Boldklub 0-0 (0-0)

Kort:
23. Melker Hallberg (gult kort)
90. Ylber Ramadani (gult kort)

Indskiftninger:
62. Melker Hallberg ud Jacob Schoop ind
85. Gustaf Nilsson ud Adam Jakobsen ind
85. Arbnor Mucolli ud Felix Örn Fridriksson ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve (anfører)
Mads Lauritsen

Kerim Memija
Melker Hallberg
Ylber Ramadani
Arbnor Mucolli
Viljormur Davidsen

Allan Sousa
Gustaf Nilsson

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Felix Örn Fridriksson
Adam Jakobsen
Thomas Gundelund
Jacob Schoop
Vladis Emmersón
Wang Zhenao

Dommer: Morten Krogh
Tilskuere:
7.612

AC Horsens (4-4-2): Matej Delac – Peter Nymann Mikkelsen, Mathias Nielsen, Søren Reese, Thomas Kortegaard – Rune Frantsen, Bjarke Jacobsen, Sivert Heltne Nilsen, Hallur Hansson (90: Mathias Kristensen) – Sammy Skytte (85: Jonas Borring), Mikkel Qvist (72: Oliver Drost)
Træner: Bo Henriksen.

Kort:
89. Bjarke Jacobsen (gult kort)
90. Oliver Drost (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.