Arbnor Mucolli fik kun et minut i forårets 14 kampe i NordicBet LIGA for Vejle Boldklub, men midtbanetalentet har erobret en fastplads på midtbanen i opstarten og den 19-årige tekniker ligner en starter, når vejlenserne møder Hobro på fredag i Superligapremieren.

– Det var en lyskeskade der gjorde, at jeg ikke var ret meget med i foråret. Det var ikke sjovt at sidde udenfor, men jeg forsøgte at forberede mig så godt som overhovedet muligt i den periode. Jeg brugte megen tid i styrkelokalet og det skal gerne komme mig til gode, når den nye sæson begynder, indleder Arbnor Mucolli.

Han var med fra dag 1, da Vejle Boldklub den 11. juni begyndte forberedelserne til den kommende sæson i Superligaen. Og med startpladser mod Lyngby, AC Horsens, Östersunds og Eintracht Braunschweig i træningskampene er unge Mucolli hurtigt kommet ind omkring startopstillingen efter en periode som ukampdygtig.

– Jeg beviste fra start denne sommer, at formen er der. Der manglede lidt i timingen, men vi har været meget på træningsbanen og spillet flere kampe, så jeg føler mig fit og i god form. Jeg kan mærke, at jeg har gavn af det gode arbejde jeg gjorde i styrkelokalet i foråret. Efter hårdt arbejde i ferien og mange uger på træningsbanen, er jeg, hvor jeg skal være, siger Arbnor Mucolli.

Med startpladser i de sidste træningskampe, ligner Arbnor Mucolli en Superligadebutant allerede på fredag, når VB gør comeback i landets bedste række.

– Det er mit arbejde gennem lang tid der gør, at jeg er tæt på i øjeblikket. Det er jeg både glad for og stolt over, men jeg er en ung spiller der har hele karrieren foran mig. Det her er forhåbentlig første skridt på vejen og jeg glæder mig, til at mærke niveauet i Superligaen, siger Arbnor Mucolli.

– Forventningen er, at det tekniske niveau er højere, mens der var meget duelspil i 1. division. Vi skal vise, at VB er gode nok til at spille i Superligaen. Kampenes forløb kan godt blive anderledes end vi har set tidligere. Modstanderne kommer nok ikke til at afvente os i samme grad, som vi har været vant til. Der kan blive mere plads at spille på og det kan vise sig både som en fordel og en ulempe. Vi møder bedre hold og vi vil blive matchet hårdt, men det er en ny udfordring og jeg er sikker på, at vi viser os konkurrencedygtige, siger Arbnor Mucolli.

Spillertruppen har været på træningsbanen flere uger end mange af konkurrenterne denne sommer og Mucolli mener, at vejlenserne står stærkt inden den forestående premiere.

– Selvom det sidste indtryk mod Eintracht Braunschweig så skidt ud, så har vores pre-season været god. Vi har set trætte ud i flere træningskampe, men leveret fornuftigt spil alligevel. Nu bruges de sidste dage på, at vi er helt friske til Hobro-kampen. Jeg er sikker på, at vores form bliver afgørende. Vi har arbejdet hårdere end mange af modstanderne – måske lige på nær Brøndby – og når vi kommer længere hen på efteråret, vil man virkelig kunne se forskellen. Men først gælder det Hobro og hele truppen glæder sig til at komme i gang, siger Arbnor Mucolli.

Superligaen
Fredag den 13. juli kl. 18.00