Viljormur Davidsen, Tobias Sommer, Thomas Gundelund og Arbnor Mucolli har været i landsholdsaktion, mens Ylber Ramadani og Malte Amundsen ikke kom på banen for deres respektive landshold da landskampene i Europa blev afsluttet mandag og tirsdag. Arbnor blev den mest succesfulde af VB’erne, da han scorede i Albaniens sejr over Kosovo.

Det danske U21-landshold var i Finland mandag, hvor finnerne ventede i EM-kvalifikationen. Danskerne fortsatte de fine resultater fra kampene i september, med en sejr på 1-0 over Finland. Malte Amundsen måtte for anden gang på stribe tage til takke med en plads på tribunen, da Bundesliga-aktuelle Andreas Poulsen er foretrukket på backpositionen i venstre side.

I EM-kvalifikationen mødte Albanien Moldova i Chisinau. Albanerne fik ikke points i sidste uges opgør i Tyrkiet, men mod moldoverne var albanerne skarpest med en sejr på 4-0. Ylber Ramadani så hele kampen fra bænken. Herfra kunne ”Rama” se sin tidligere klubkammerat fra VB Alexandru Boiciuc blive indskiftet efter en time.

Tobias Sommer og Thomas Gundelund afsluttede deres tur med U19-landsholdet i Irland med det andet opgør mod irerne på få dage. Sommer havde for anden kamp i træk plads i den danske startopstilling på den bagerste midtbane. Sommer spillede hele kampen i den danske sejr på 2-0, mens Thomas Gundelund ikke kom på banen. U19-landsholdet spiller senere på efteråret EM-kval.

Det albanske U21-landshold har kun haft én kamp i denne landsholdspause. Det var opgøret mod Kosovo i EM-kvalifikationen. Arbnor Mucolli begyndte på udskiftningsbænken, men kom på banen efter 61 minutter. 20 minutter senere scorede han til 2-0, da han driblede ind i feltet og fik afsluttet med et hårdt spark. Se målet her. Albanien havde taget føringen et par minutter inden. I de sidste minutter fik Kosovo reduceret, men tættere på kom rivalerne ikke.

Viljormur Davidsen og Færøerne mødte på hjemmebane Malta i EM-kvalifikationen. Øboerne jagtede kvalifikationsturneringens første point, efter et nederlag ude mod malteserne tidligere i år. Kampen i Tórshavn bød kun på én scoring og da den var signeret Rogvi Baldvinsson efter pausen, kunne Færøerne bogføre den første sejr i EM-kvalen. Viljormur Davidsen spillede de første 85 minutter på venstre wingback for Færøerne. Landstræner Lars Olsens mandskab mangler Norge og Sverige på udebane inden kvalen er afsluttet for færingerne, der står foran at skulle udnævne ny landstræner i de kommende måneder.

Tekst: Lars Christensen.