Jacob Schoop fightede på midtbanen i alle 90 minutter, da Vejle Boldklub lukkede efterårssæsonen med et nederlag på 0-2 til Randers FC lørdag eftermiddag. Anføreren evaluerede også sæsonens første 20 kampe i Superligaen. Følelsen er, at vi kunne have haft flere points, siger han til hjemmesiden.

– Vi spiller en god første halvleg. Jeg kan ikke komme på, at Randers har nogen egentlige målchancer. Lidt indlæg, men vi afviser dem godt. Vi kreerer et par store muligheder og med lidt mere tur i den, så er vi også foran. Det var solidt uden at være prangende før pausen, siger Jacob Schoop.

Men i begyndelsen af 2. halvleg lukkede VB to mål ind på fire minutter og derfra blev det svært at hente points med hjem til Nørreskoven.

– I pausen har vi fokus på, at vi skal være på lige fra anden halvlegs begyndelse. Vi har været dårlige i de første minutter efter pausen i et par kampe og det måtte ikke ske igen. Alligevel scorer Randers to mål inden der er spillet ti minutter. Det er blevet et lille kompleks for os. Når modstanderen får et mål, så får de oftest også nummer to. Der er vi ikke gode nok til at spille videre og i stedet bliver vi straffet i to omgange. Det er en af grundene til, at det er gået som det er gået, siger Jacob Schoop.

– Det blev svært efter den anden scoring, men jeg synes at vi spiller kampen til ende. Vi spiller for at jagte en reducering, men det er småt hvad vi kommer til. Vi mangler noget konsekvens inde på banen, når man kigger på kampen over 90 minutter. Der er mange gode intentioner og momenter, men der mangler et slutprodukt, siger Jacob Schoop.

Anføreren har været med 19 af efterårets 20 kampe i Superligaen og han skjuler ikke, at alt ikke har været i vinkel for oprykkerne.

– Afslutningen har været ærgerlig. Det har været et meget blandet efterår med mange gode præstationer. Det står klarest for mig, at vi ikke har formået at vinde tilstrækkelig mange af de kampe, hvor vi har været foran. Følelsen er, at vi kunne have haft flere points. Man bliver straffet i Superligaen for fejl i begge ender af banen og de lærepenge har vi forhåbentligt betalt. Gode udgangspunkter i mange kampe, har ikke kastet sejre af sig og det ærgrer mig mest, siger Jacob Schoop.

– Der er mange facetter af spillet, hvor vi har været godt med. Jeg ved ikke, om det er noget man decideret kan træne. Det er nok noget med dygtighed, men vi skal være konsekvente. I begge ender af banen. Det behøver ikke at være så fint og flot det hele, når man er kommet foran. Det er i orden at forsvare en føring hjem eller sparke en bold væk, hvis det behøves, siger Jacob Schoop.

Anføreren og resten af spillertruppen holder afslutning lørdag aften inden de tiltræder knap tre ugers julepause.

– Nu kommer vi lidt væk i en periode og tanker ny energi. Jeg oplever, at alle i truppen har en stor tro på, at vi kan lykkedes. Der venter en kort opstart og det bliver hurtigt alvor i Superligaen igen, men først holder vi lidt pause, siger Jacob Schoop.

Tekst: Lars Christensen.