Midtbanespilleren Jacob Schoop mente spillet før pausen var skidt, mens han godkendte produktionen af chancer i de sidste 45 minutter af tirsdagens nulløsning på Vejle Stadion mod HB Køge.

Anføreren sled og slæbte i maskinrummet på midtbanen i hele kampen, men sammen med holdkammeraterne fik de ikke sat den afgørende scoring ind. Schoop modtog en advarsel for brok i tillægstiden af første halvleg, men det var sæsonens første notering til VB’eren.

– Vi spiller en skidt første halvleg. Der mangler bevægelse foran boldholderen, spillere der løber dybt og vi bliver aldrig farlige. HB Køge fik for let ved at genere vores opspil ved at stå aggressivt i kæderne og de udfordringer det gav os, fik vi aldrig løst, siger Jacob Schoop.

VB-anføreren afløste Ylber Ramadani på 6’er positionen foran bagkæden, inden albaneren var tilbage på banen fra begyndelsen på anden halvleg.

– Det var efter planen, at jeg søgte meget tilbage i opspillet før pausen. Meningen var, at vi tre midtbanespillere skulle rokere, men vi manglede tålmodighed i vores opspil og søgte for tidligt løsninger i stedet for at spille den rundt en gang eller to. Det var en meget chancefattig første halvleg. Måske er HB Køge mere iøjnefaldende i deres spil end vi er, men de kommer ikke til store chancer, siger Jacob Schoop.

Efter pausen fik VB flyttet spillet tættere længere frem på banen, og det resulterede i et par muligheder.

– Vi kommer frem til det vi kan forvente på hjemmebane mod et stærkt hold som HB Køge. Der er to-tre chancer efter pausen hvor vi kan score og det var dét, vi skulle bruge for at vinde kampen. Et kryds eller en hjemmesejr havde været fair, som jeg ser det. De dominerer ikke på samme måde før pausen som vi gør efter, og derfor havde vi måske fortjent sejren, siger Jacob Schoop.

– Der er flere ting, der skulle være gjort bedre. Vi hælder for mange indlæg, hjørnespark og frispark fra siden ind i handskerne på deres målmand og det er fornemt at forsvare imod. Vi kan ikke forvente at gå igennem uden at sætte points til og HB Køge er også et hold, vi har respekt for. Vi gav dem ikke unødvendige omstillingschancer efter pausen selvom vi satsede, så vi spillede også klogt, selvom alt ikke lykkedes, siger Jacob Schoop.

Vejle Boldklub spiller efterårets næstsidste kamp på søndag kl. 13.30. Modstanderen er Fremad Amager i Sundby Idrætspark.

Tekst: Lars Christensen.