Jacob Schoop var tilbage i startopstillingen efter mere end en måneds fravær, da Vejle Boldklub besejrede FC Fredericia onsdag aften i NordicBet LIGA. Kulissen var helt fantastisk og top tre over, hvad jeg har optrådt i, siger anføreren til hjemmesiden.

Opgøret mod naboerne FC Fredericia blev ikke nogen hverken mål- eller chancerig forestilling, men der blev givet og taget i begge ender af banen.

– Det er en meget rodet forestilling før pausen. Fredericia kommer bedst ud, men tidligt synes jeg, at vi kommer godt med. Vi prøver at afgøre angrebene for hurtigt ved at spille naivt. Vi fik boldene lige tilbage i hovedet efter vores angreb og det kostede mange kræfter i solen, at det foregik sådan frem og tilbage. Efter pausen fik vi sat spillet markant bedre. Vi fik smidt boldene ned bag deres bagkæde, når muligheden opstod og det blev afgørende, siger Jacob Schoop.

– Solen var en anden modspiller inde på banen. Hver gang man kiggede op, stod solen bare lige på. Den stod meget lavt og lå lige i øjenhøjde, siger Jacob Schoop.

Anføreren var med i kampens enlige scoring efter godt og vel en times spil. Spillet blev vendt godt fra højre mod venstre, inden Jacob Schoop slog et tidligt indlæg i boksen.

– Jeg slår den ind i feltet ude fra siden. Allan Sousa får en dårlig første berøring på bolden og én af deres spillere er uheldige at score i eget net. Det var meget forløsende. Vi véd, at vi er stærke defensivt og at der ofte kun skal én scoring til at vinde. Vores organisation er en form for sikkerhed og den kan vi altid falde tilbage på, siger Jacob Schoop, og supplerer.

– Defensiven gør det virkelig godt. Ikke kun i aften, men i hele sæsonen. Angriberne arbejder hårdt i frontlinjen, midtbanen løber meget, men defensiven er holdets store styrke, siger Jacob Schoop, der også roser indskifterne.

– Vi viser i kampen, at vores bredde er på plads. Der er et par vigtige spillere ude med skader og karantæner, men de næste folk er klar. Kim Elgaard, Peter Utaka og Jonas Andersen signalerer med deres præstationer, at vores bredde er god. Det er vigtigt over en lang sæson, siger Jacob Schoop.

Han fylder 30 år senere på året og har spillet i Danmarksturneringen i godt og vel ti år kun afbrudt af et ophold på Island og et par måneder som klubløs inden han kom til VB. Fynboen er ikke bleg for at kalde aftenens kamp i den flotte kulisse for et højdepunkt.

– Jeg har spillet på Brøndby Stadion og i Parken med mange tilskuere, men denne kamp i aften er top 3 over de fedeste kulisser, jeg har spillet i. Et fyldt stadion, hvor vi bliver båret frem af publikum var bare en fantastisk oplevelse. Jeg fik kuldegysninger da vi scorede og håber, at vi også bliver båret frem i kampen på søndag, siger Jacob Schoop.

– Det bliver én af karrierens største kampe. Jeg spillede et par meget vigtige kampe for at undgå nedrykning med OB for nogle år siden, men ellers bliver det nok karrierens vigtigste. Det er de sjove kampe at spille. At der er stort pres på, er kun fedt og jeg glæder mig helt vildt, siger Jacob Schoop.

Anføreren står mod Thisted FC foran jubilæumskamp nummer 50 for Vejle Boldklub.