Jacob Schoop spillede en stor kamp på vejlensernes midtbane, da det blev hele 4-1 over SønderjyskE på Vejle Stadion søndag eftermiddag. Anføreren mener, at trænerteamets idéer er begyndt at blive implementeret på holdet og det ser man resultat af i de her uger.

– Vi spiller med god energi inde på banen. Vi tør spille, spiller hinanden gode og håndbremsen er sluppet. For spillerne på midtbanen er det en fornøjelse, at der er så meget bevægelse for boldholderen. Der bliver taget mange løb og det nyder vi godt af, indleder Jacob Schoop, da hjemmesiden møder ham efter kampen.

– Det betyder nok lidt, at vores pres ikke er så tungt. Vi har erkendt, at vi skal spille os bedre og gerne have resultater. Men gabet op til holdene foran er stort og det er det fortsat. SønderjyskE spiller for at komme ud af Play Off-kampene og det er en tungt pres. Jeg synes, at viser at vi har et højt niveau når vi lykkes. Vi sætter mange gode angreb sammen, er effektive og vi får sat Allan Sousa godt op. Han er en publikumsspiller og vi spiller også god fodbold. Det værdsætter publikum og jeg håber, at de blev underholdt, siger Jacob Schoop.

Sejren er den første i knap to måneder. Ikke siden 2-0-sejren over netop SønderjyskE i forårspremieren den 9. februar har sejrssangen kunnet høres fra vejlensernes omklædningsrum.

– Vi har haft to sammenhængende træningsuger med den nye trænerstab, hvor vi virkelig har trænet godt og kigget på, hvordan vi vil spille. De idéer som den nye stab har, forstår vi mere og mere og det ser man resultatet af nu. Det er hurtigt spil over kanterne, og hvis de rum lukkes ned, så søger vi over midten af banen. Vi har forskellige opspilsmønstre, som vi veksler mellem og når det lykkes som mod SønderjyskE, så ligner vi et hold, der spiller varieret. Det var også dejligt at score på en dødbold, siger Jacob Schoop.

– I pausen taler vi om, at vi skal spille kampen som står der 0-0. Vi kommer hurtigt foran yderligere, men de reducerer til sidst. Vi havde gerne taget clean sheet, men i vores situation skal vi glæde os over det positive, siger Jacob Schoop.

Bagerst på midtbanen har anføreren fundet ind i et godt samspil med Melker Hallberg, mens Vladlen Yurchenko ligger i den offensive rolle længere fremme.

– Der er en god forståelse mellem os, fordi vi har spillet sammen i et par kampe. Fokus er, at vi hele tiden skal skabe overtalssituationer. Finde rum, hvor Yurchenko kan blive retvendt og ellers spille godt af. De to bagerste midtbanepladser er mere kontrollerende og vi roterer godt, så vi bruger vores energi godt, siger Jacob Schoop.

– Efter kampen har vi talt om, at vi allerede skal være oppe på dupperne igen fredag. Vi skal samle ressourcer i den kommende uge, for kampene falder tæt i det kommende påskeprogram, siger Jacob Schoop.

Tekst: Lars Christensen.