For Malte Amundsen er søndagens udekamp mod Næstved i NordicBet LIGA ikke hvilken som helst kamp. Den 21-årige venstreback spillede hele sin ungdomstid i den sydsjællandske havneby, inden han som U17-spiller skiftede til HB Køge og fik sit gennembrud. Nu vender den formstærke VB’er for kun anden gang i karrieren hjem til Næstved Stadion og mødet med barndomsklubben.

Som U15-spiller havde Malte Amundsen flere tilbud på hånden. Allerede dengang trak Vejle Boldklub i den talentfulde venstreback, men mere end et par prøvekampe for vejlenserne blev det ikke til. I stedet skiftede Malte Amundsen til naboerne HB Køge i januar 2014 og satte gang i en imponerende udvikling, der siden har bragt ham til Rosenborg, Eintracht Braunschweig, Vejle Boldklub og det danske U21-landshold.

– Det er en kamp, jeg har set frem til. Jeg er født og opvokset i Næstved, har brugt rigtig meget tid i klubben som ung spiller og er kommet på Næstved Stadion og har set kampene. Min familie har også en historie med Næstved. Min far (Casper Amundsen, red.) spillede et par kampe for Næstveds divisionshold, inden han blev skadet, min farmor var massør i klubben og min farfar (Ole Amundsen, red.) var topdommer i 1. division, som den bedste række hed dengang. Det er specielt at møde Næstved – især på udebane – men det er efterhånden mange år siden, jeg forlod klubben til fordel for HB Køge, så når kampen fløjtes op, er det en kamp som alle andre, indleder Malte Amundsen.

– Jeg vil ekstra gerne slå Næstved, fordi jeg har venner og familie i byen, men jeg vil i det hele taget gerne vinde alle kampe. Vi skal holde trit med de øvrige tophold i NordicBet LIGA, og det kræver, at vi vinder langt hovedparten af kampene, siger Malte Amundsen, der i sin tid som HB Køge-spiller var med i én udekamp mod Næstved.

Tysk-genforening i internationale Næstved
Med en fortid i Næstved og hos naboerne HB Køge er der ikke kun lagt op til familiære gensyn udenfor banen for Malte Amundsen, når VB rammer Næstved på søndag. Også på banen vil der være flere kendte ansigter hos modstanderen.

– Jeg kender Jacob Pryts, Ahmed Hassan og Kristoffer Munksgaard. Det er dygtige spillere, som jeg både har trænet og spillet meget med. Pryts er desværre skadet, men Hassan og Munksgaard skal vi holde øje med, for de er dygtige offensivspillere, som jeg kender fra HB Køge, siger Malte Amundsen.

Næstved har siden ejerskiftet sidste sommer fået en lang række udenlandske spillere, og blandt de mange nationaliteter i den 62-årige spanske cheftræner Fernando De Argilas spillertrup gemmer sig Ivan Franjic (f. 1997), der spillede for Eintracht Braunschweig i 2018 og således var med i træningskampen mellem 3. Bundesligaklubben og VB’s oprykkere til Superligaen for 14 måneder siden.

– Ham havde jeg ikke regnet med at møde i dansk fodbold. Det er en ung spiller, som kom til Braunschweig samtidig med mig i sommeren 2018. Han kom fra Regionalligaen, og jeg kom på en lejeaftale fra Rosenborg. Han spillede kampe under Henrik Pedersen, men efter trænerskiftet var han heller ikke så meget med. Ivan Franjic dækker de offensive positioner på kanten og bag en angriber. Det er en spiller, som kan være afgørende, hvis han rammer dagen, siger Malte Amundsen.

Sejre giver selvtillid
VB skal på udebane i NordicBet LIGA for første gang i mere end en måned, når Næstved er værter for kampen på Næstved Stadion. Siden seneste udekamp i Kolding har vejlenserne vundet fire sejre på stribe i Nørreskoven.

– Sejrene betyder bare rigtig meget. Ikke kun i tabellen, hvor der er afregning hver uge, men også i dagligdagen. Når vi kommer på den anden side af jul, kan man ikke aflæse, hvordan kampene er vundet. Så er det stadig pointene der tæller. 1. halvleg mod FC Roskilde var ikke helt god nok fra vores side, men 2. halvleg blev betydeligt bedre. Fire sejre viser, at vi er et godt hold med tro på tingene. Det kommer ikke til at betyde noget for vores måde at angribe kampen på, at vi er på udebane. Vi vil gerne dominere. Vi har afgivet få chancer i de sidste par kampe, og det er en god base, at vi véd, at vi kan holde tæt bagude, siger Malte Amundsen.

Gryn og Amundsen topper med fem assists
Malte Amundsen har udmærket sig i denne sæson med fem målgivende afleveringer i syv NordicBet LIGA-kampe. Venstrebacken topper den interne assistliste sammen med kantspilleren i samme side, Sergiy Gryn, der også er noteret for fem assists.

– Det er fedt at bidrage til holdets mål og sejre igennem målgivende afleveringer. Det arbejder jeg på i dagligdagen på træningsbanen, hvor vi træner indlægsspil og positioneringer på den sidste tredjedel af banen, og det er dejligt, når det giver udbytte i kamp. Vi ser meget video af vores kampe og analyserer på, hvordan vi kan gå med frem, og hvor der er plads. Det er en del af mit spil, som jeg er glad for at have udviklet, siger Malte Amundsen.

NordicBet LIGA
Søndag den 29. september kl. 13.45