Interviewet med Malte Amundsen bringes også i kampprogrammet til hjemmekampen mod Hvidovre.

Malte Amundsen sad udenfor med karantæne, da Vejle Boldklub besejrede Kolding IF 2-1 i lørdags. Nu er venstrebacken igen til rådighed, og selvom dagens modstander i Nørreskoven igen kæmper for livet i NordicBet LIGA, så vil den 22-årige Amundsen ud og vise forskellen på top og bund.

– Kampene i rækken viser, at der ikke findes nogen walkover. Vi møder modstandere, der kæmper for livet, men deres sult må ikke overstige vores, der skal være den største, siger Malte Amundsen til kampprogrammet

VB tog en vigtig sejr i sidste rundes lokalopgør mod Kolding IF. Efter nederlaget til Skive i runden forinden var vejlenserne opsatte på revanche i opgøret mod naboerne i syd. Efter flere oplagte scoringschancer til VB før pausen, så skulle tv-seerne og tilskuerne helt hen til det 76. minut, før afgørelsen faldt. Et hjørnespark blev forlænget af Ojala ind til Mølgaard, der tæt under mål bankede bolden ind. Den vigtige sejr fulgte Malte Amundsen og Ylber Ramadani fra tribunen, da duoen havde karantæne efter for mange advarsler.

– Det er aldrig sjovt at sidde udenfor. Jeg har prøvet det nogle gange i tidens løb, og man vil så gerne spille og bidrage, men man er bare sat ud af spil. Når jeg sidder og ser kampen udefra, prøver jeg at lære af det. Det er væsentligt anderledes at følge en kamp fra tribunen kontra selv at spille. Hvordan står vi som hold i forskellige spilsituationer, og hvordan kan man som spiller placere sig? Der er både negative og positive ting ved at sidde udenfor, men de negative er klart de største, indleder Malte Amundsen.

Venstrebacken passerede grænsen for sæsonens første karantænedag med advarslen mod Skive.

– De fleste spillere har styr på deres karantænepoints. Man ved, om man har fået mange eller få advarsler i sæsonen, og hvor tæt man er på en karantænedag. Selvom man er bevidst om situationen, kan der altid falde en advarsel, som den jeg fik mod Skive. Alting kan ikke kontrolleres, og tidspunktet for en ufrivillig dag på tribunen er aldrig belejligt, men heldigvis vandt vi over Kolding IF, siger Malte Amundsen.

Bundholdene er altid ubehagelige
Hvidovre er det tredje bundhold, der gæster Vejle Stadion efter coronapausen, og venstrebacken har stor respekt for holdene, der spiller for livet i NordicBet LIGA.

 – Vi havde en lidt speciel kamp mod Hvidovre i marts, fordi det var den første for lukkede døre. Selvom vi gjorde vores pligt med en sejr på 1-0, så var det vanskeligt. Hvidovre stod godt imod, og vi måtte langt ind i kampen, før den blev afgjort. Bundholdene er altid vanskelige at spille imod. De kæmper for livet i rækken, og de er frygtløse. Der er så mange hold, der er involveret i bundstriden, at der kommer flere af disse kampe i den sidste del af sæsonen. Mod Næstved og Skive var vi store favoritter, men vi fik aldrig tiltvunget os et overtag i kampene, siger Malte Amundsen.

– I forhold til før coronapausen, så er vi begyndt at lukke for mange mål ind. Mod Skive og Næstved var det unødvendige mål, og det ændrer fodboldkampe. Når vi så ikke scorer på en række af de målchancer, vi tilspiller os, så bliver det mere hektisk. Opgøret mod Kolding var det skridt på vejen mod det, som er vores sæsonmål. Det clean sheet, vi præsterede i en svær udekamp, skal vi have med ind på Vejle Stadion. Det var vores base i efteråret og giver vi mindre væk, så bliver vi også sværere at holde fra at score, siger Malte Amundsen.

– Vi har den største sult
Omverdenen har afgjort NordicBet LIGA’en til Vejle Boldklubs fordel, men internt er der fortsat masser af arbejde at gøre på denne side af en afgørelse af sæsonen.

– På holdet har vi en enorm sult efter at gøre arbejdet færdigt, men vi tænker ikke på, om forspringet er på x antal points. Kampene i rækken viser, at der ikke findes nogen walkover. Vi møder modstandere, der kæmper for livet, men deres sult må ikke overstige vores, der skal være den største. Vi har den største sult efter at indfri vores egne forventninger. Inden sæsonen satte vi os et mål om at rykke op, og det er vi professionelle nok til at arbejde efter. Men vi har opgøret mod Skive i baghovedet og ved, at 1. division pr. tradition er en mærkelig række, hvor resultaterne ikke altid følger den aktuelle stilling. Alle slår alle, men dermed ikke sagt, at vi ikke er favoritter mod Hvidovre. Det er vi, og vi vil ud på Vejle Stadion og vise forskellen og vinde kampen, siger Malte Amundsen.

– Det er virkelige fedt at opleve, at selvom der ikke var så mange tilskuere mod Skive, så kunne de larme og lave lyd. Det er dejligt, at der er åbnet op for tilskuere til kampene igen. Vi har manglet dem i mange af kampene, men nu er nogle af dem tilbage, og det er skønt. Rundt i medielandskabet, og når jeg færdes rundt i byen, kan jeg fornemme, at vores tilskuere og fans bakker os op, selvom de færreste kan komme ind til kampene. Der er bare en stor interesse for fodbold i Vejle, og hele truppen glæder sig til at spille for mange tilskuere på Vejle Stadion igen, siger Malte Amundsen.


Fakta:
Malte AMUNDSEN
Malte Meineche Amundsen
Rygnummer: 2
Født: 11.02.1998 (22 år)
Position: Venstreback
Tidligere klubber: Næstved Boldklub (-13), HB Køge (2014-18), Rosenborg Ballklub (2018-19), Eintracht Braunschweig, leje (2018), Vejle Boldklub (2019-)
VB-debut: 9. februar 2019, VB – SønderjyskE 2-0
Kampe for VB: 34
Mål for VB: 1
Assist for VB:
6
Kontrakt: 30. juni 2022
Landskampe: 3 U18-landskampe, 8 U19-landskampe, 4 U20-landskampe og 1 U21-landskamp
Familie: Malte Amundsens far, Casper Amundsen (f. 1972), spillede tre 1. divisionskampe for Næstved i 1991. Farfar, Ole Amundsen, var en dansk topdommer med 242 kampe i Danmarksturneringen og FIFA-dommer i perioden 1975-83. Ole Amundsen døde i 2019
Vidste du, at Malte Amundsens fem assist for VB i denne sæson er næstflest i truppen? Kun Sergiy Gryn overgår venstrebacken med seks målgivende afleveringer. Malte leverede også en assist i sin første sæson for VB og står altså noteret for seks assist i 34 kampe for Vejle Boldklub. Lucas Jensen har ligesom Malte assisteret ved fem scoringer i sæsonen

Karrierens tredje scoring rakte ikke til point
Malte Amundsen scorede sit første mål for VB i den seneste hjemmekamp mod Skive. Venstrebacken reducerede til 1-2 efter 85 minutter, da han pludselig var fri i feltet og med et hårdt spark sendte bolden i nettet.
– Det var dejligt at få scoret, men desværre faldt målet ret sent i kampen. Havde vi reduceret lidt før, kunne vi have trykket Skive endnu mere. Lucas Jensen kom igennem i højre side og fandt Schoop, som fik blokeret sit spark. Efter lidt tilfældigt spil ender bolden hos mig, og jeg kan sende den i mål, siger Malte Amundsen om sin scoring, der ikke rakte til points mod skibonitterne.
Den 22-årige venstreback scorede seniorkarrierens første mål i august 2017, da han for HB Køge scorede sejrsmålet til 2-1 mod Fremad Amager.
– Det var et vigtigt mål i 2. spillerunde, efter vi havde tabt premieren til Vejle. Jeg er med fremme i feltet, og indlægget bliver for langt. Til sidst dumper bolden ned hos mig, og jeg kan score med et hårdt spark, siger Malte Amundsen, der også i sin tid i 3. Bundesliga hos Eintracht Braunschweig fik nettet til at blafre. Det var i en udekamp mod Wehen Wiesbaden, der sluttede 3-3.
– Jeg spillede på venstrekanten og fik en aflevering i dybden. Deres målmand og en forsvarsspiller mistimer begge deres indgreb, da de går fejl af hinanden. Det ender med, at jeg ret nemt kan sparke bolden i mål til 3-1, siger Malte Amundsen, der som back gerne vil med frem og bidrage.
– Jeg ser mig selv som en offensiv back, der – når der er styr på det defensive – gerne vil med frem over kanten. Der skal kvalitet i mine indlæg og når der er det, så kommer der også nogle assists med. Det er også fint at komme i feltet og score, som jeg gjorde i sidste hjemmekamp. Mine fem assists i denne sæson ligger alle i efteråret, så jeg satser på snart at levere en målgivende aflevering igen, siger VB’s stærke venstreback, der blandt andet stod for en assist, da VB i efteråret besejrede Hvidovre i Nørreskoven.

Tekst: Lars Christensen.