Hvis man syntes, fem uafgjorte kampe i træk med to scorede VB-mål var slemt, hvad skal man så mene om et 0-1 nederlag til en af de potentielle nedrykkere…? Nej vel…? Så lad starte positivt – vejret…! For foråret var kommet til landet. For første gang i år kunne publikum – 1.890 af slagsen – nyde en hjemmekamp uden at være bevæbnet med rulamsluffer og øreklaphuer, ligesom der ikke havde været brug for indsatsstyrker med sneskrabere.

Aprilsolen varmede tilskuerne i solsiden, og i Nørreskovens bund stemte anemonerne skuldrene mod overflademulden og rejste hovederne. Jo, det var ikke vejrets skyld, at folk med stadionspeaker Jesper Maigaards ord efterfølgende måtte nøjes med at have en ”bedst mulig søndag…”

En enkelt ændring på VB’s hold. Ylber Ramadani var sluppet fri af karantæne og fortrængte Nicolaj Madsen til bænken. Første halvleg lignede så mange andre halvlege dette forår. VB var på bolden størstedelen af tiden, men holdet må p.t. slide umanerligt meget for at komme til chancer. Således blev det da trods den enorme spilovervægt da også kun til nogle få kvarte muligheder. Sousa skød lige på Brabrand-keeper Can Dursun. Louati headede forbi på Sousas indlæg, Dursun nåede bolden før Sousa på et Louati-indlæg, og endelig blev Branca blokeret i et skudforsøg.

Vejlensernes tempo var for lavt, den sidste aflevering savnede kvalitet, og afslutningsevnen havde..nå ja..plads til forbedring… Gæsterne var sjældne gæste på VB’s banehalvdel, men Pavol Bajza fik dog i 1. halvlegs overtid fumlet lidt med Brabrands eneste hjørnespark og skabt en smule spænding.

Sormani bragte d’Avila fra starten af 2. halvleg, og senere erstattede Nicolaj Madsen anfører Schoop, og Boiciuc kom ind for Arshakyan. Havde man troet, at VB ville komme med 180 i timen efter pausen, måtte man skuffes. Troen, selvtilliden, optimismen er som blæst ud af spillerne i øjeblikket.

Skidt blev til værre, da Brabrand bragte sig foran med 54 minutter spillet. Pavol Bajza måtte diske op med en fin fodparade på et forsøg fra højre, men bolden endte hos Jacob Linnet, der uden for feltet tog chancen og passerede VB-keeperen med en flad bold. Det tredje langskudsmål, VB har måttet tage imod i tre kampe.

Først mod slutningen fik de rødblusede etableret et decideret pres mod Brabrand-målet, men igen blev det ved en række forsømte muligheder. Ramadani måtte se Dursun redde et ok hug, Sousa måtte se sig blokeret, da han var ved at glide igennem for blankt mål, Boiciuc blev blokeret i lovende position, og Rasmus Lauritsen headede over. Og så blev det ved 1-0 til gæsterne.

Man kan sige meget om Brabrands måde at spille fodbold på, og der bliver næppe rejst et folkekrav om at beholde klubben i NordicBet LIGA. Men målt på klare chancer var sejren såmænd ikke ufortjent.

Man kan også mene, hvad man vil, om dommer Benjamin Helm Svedborgs fortolkning af, hvordan man bedst får en fodboldkamp til at flyde, men tilbage står, at skylden for topholdets fald fra tinderne kun kan føres tilbage til holdet selv…

Håbet er dog som træernes knopper lysegrønt, og på søndag er der en ny mulighed for sejr, når turen går til Hjørring og mødet med Vendsyssel FF…

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Brabrand IF 0-1 (0-0)
55. 0-1 Jacob Dyrborg Linnet

Kort:
37. Viljormur Davidsen (gult kort)
42. Imed Louati (gult kort)
61. D’Avila Ba Loua (gult kort)
76. Nicolaj Madsen (gult kort)

Indskiftninger:
46. Imed Louati ud D’Avila Ba Loua ind
57. Jacob Schoop ud Nicolaj Madsen ind
72. David Arshakyan ud Alexandru Boiciuc ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Kerim Memija
Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Viljormur Davidsen

Jacob Schoop (anfører)
Ylber Ramadani
Simone Branca

Allan Sousa
David Arshakyan
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Peter Utaka
D’Avila Ba Loua
Nicolaj Ritter
Nicolaj Madsen
Alexandru Boiciuc
Mads Lauritsen

Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Tilskuere:
1.890

Brabrand (4-4-2): Can Dursun – Michael Kærgaard Pedersen, Jesper Brinck, Lukas Enevoldsen, Malte Færge – Mike Kaljo, Mads Jessen, Jacob Dyrborg Linnet, Morten Gerster Peipinen (75: Thomas Viggers) – Michael Zacho (57: Anton Søjberg), Lasse Møberg (84: Tobias Olesen)
Træner: Tom Søjberg.

Kort:
50. Mike Kaljo (gult kort)
75. Anton Søjberg (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.