Alexander Jensen fra Vejle Boldklubs U19-Ligatrup er blevet student fra Campus Vejle i sidste uge. VB ønsker spilleren tillykke med studentereksamen.

Alexander Jensen har i de sidste tre år kombineret skolegang på Campus Vejle og eliteungdomsfodbold i Vejle Boldklub. En struktureret hverdag med morgentræning, skolegang, træning, kampe og lektier munder nu ud i, at han har færdiggjort HHX. ‘Alex’ havde i sidste uge sin sidste eksamen og blev lykønsket af talentchef Steen Thychosen på skolen.

Helle Thychosen, der er uddannelsesansvarlig for spillerne på Vejle Boldklubs ungdomselitehold, er glad for, at det igen lykkes en talentfuld spiller at komme i mål med uddannelse og fodbold.

– At vi kan lykønske Alexander Jensen med sin studentereksamen sideløbende med, at han har trænet og spillet kampe på vores ungdomselitehold og deltaget på divisionsholdets træningslejr blandt andet, er en stor præstation. Han har haft en travl og struktureret hverdag, hvor sportslige ambitioner har passet ind sammen med boglige evner. Skolegang og elitefodbold kan kun kombineres, hvis uddannelsesinstitutionerne tilpasser sig. Her er Campus Vejle en stærk samarbejdspartner, og vi og spillerne har altid mødt velvillighed, når det kom til træningslejre, kampe og træninger med A-truppen, siger Helle Thychosen.

– Vejle Boldklubs uddannelsessystem dækker ikke kun over de sidste tre år på en ungdomsuddannelse. Det begynder i 7. klasse på NOVA-skolen, og flere af vores ungdomsspillere har også været igennem Vejle Idrætsefterskole. Hele vores uddannelsessystem er med til, at talentfulde fodboldspillere får muligheden for at gennemføre en ungdomsuddannelse sideløbende med fodbold. Et stort tillykke til Alexander Jensen og forældrene, siger Helle Thychosen.