Mens mange holder vinterferie i uge 7, så gør dette sig bestemt ikke gældende for akademiet i Vejle Boldklub. De rejste i torsdags til Tyrkiet, og allerede i går blev de tre første kampe spillet.

De tre træningskampe gav følgende resultater:
– U19-kampen: Vejle Boldklub vandt 1-0 over ungarske Debrecen. Målscorer Rasmus Schjang.
– U17-kampen: Vejle Boldklub mødte Babelsberg fra Tyskland. Her blev det til en sejr på 3-1. Målene i den kamp blev scoret af Jashar Beluli, Batughan Öksüm og en straffesparksscoring i slutminutterne af prøvespilleren fra Moldova Rustik.
– U15-kampen: Her mødte vejlenserne U16-mandskabet fra Debrecen, hvilket viste sig at være en for stor mundfuld. De unge VB-spillere tabte med hele 5-1, hvilket dog ikke var et retvisende billede af kampen, hvor Vejle Boldklub var klart mest på bolden, men blev straffet hårdt på en række omstillinger. Jonathan Mathys scorede VB’ernes mål.

I år har vi givet spillerne lov til at komme med deres dagsbogsindlæg til hjemmesiden, hvilket ser således ud for de tre første dage. De to første dage er på engelsk, da det er U19-spillerne Aidan Liu og Matthew Conroy, som er skribenterne, hvorefter Magnus Rasmussen fra U17-mandskabet skriver om dag 3.

Day 1:
We got in really late on our first night in Turkey so the coaches let us sleep until lunch. We enjoyed lunch together as a team then headed out to the pitch for training. The pitch was right next to the water which was beautiful to look at as we enjoyed a light session since we had a game the following day. We played some rondos and possession games as we tried to avoid the wild dogs running around on the pitch. Unfortunately, a storm came, so we were unable to finish training. Then we came back and had dinner together. Everyone was in their rooms at around 10:15. This concluded the first day of what is seeming to be a great training camp here in Antalya.

Day 2:
Day 2 in turkey consisted of a variance of things. Training and a game against Debruchen was on the agenda as we set out early at 9 o’clock to get in a training session prior to the games. We got to the pitches which lay on the beach front and knocked balls around as the wind blew all our footballs away. The training session was light but enjoyable as we played small games and little competitions as a way to get us into a competitive mood. Some short set price training followed and then we were back to the hotel for a chance to put our feet up and relax before we went into the matches. The wind blew furiously as we left the hotel and did not stop. On arrival to the pitch we stayed on the bus as indeed it was too cold to step out and began warming up. The match started brightly as we created many chances and simply count out them away, until one chance arose and we finished with calmness. The first half ended with another flurry of chances but was a good performance considering we were playing into the wind. The second half brought new challenges however as the wind blew harder and faster which made it difficult to play. We were able to win the match which meant happy faced at the dinner table. Dinner was quickly eaten followed by a small desert with most of players then putting there feet up to rest and recover. The time to sleep came around quick and for many continued through the night. A good second day all in all and a lot of excitement looking towards the following days of the tour.

Dag 3:
Dagen i dag har været god. Vi startede dagen ud med styrketræning sammen med vores fysiske træner, Kenny. Derudover har vi trænet en enkelt gang her til eftermiddags. Vejret har været noget bedre i dag, end det har været de andre dage… Vi hygger os på værelserne og har et godt fællesskab på tværs af årgangene – det er også det, der er vigtigt på en træningslejr og fordelen ved at være flere årgange sammen på tur!

I den kommende uge følger hjemmesiden op med flere historier fra spillerne på Akademiets træningslejr til Tyrkiet, hvor de unge spillere befinder sig på Hotel Sensitive Premium.

Tekst: Jacob Thychosen