Vejle Boldklubs italienske cheftræner, Adolfo Sormani, stopper omgående. Om italienerens beslutning siger direktør i Vejle Boldklub, Henrik Tønder:

– Adolfo Sormani orienterede mig efter FCK-kampen og bad om at blive løst fra sin kontrakt, da han vurderede, at holdet havde brug for ny energi og inspiration for at sikre eksistensen i Superligaen. Den beslutning tog jeg og bestyrelsen til efterretning og har stor respekt for, fortæller Henrik Tønder og forsætter:

– Vejle Boldklub vil gerne benytte lejligheden til at takke Adolfo Sormani. Han har gennem sine små to år som cheftræner i Nørreskoven bidraget til en øget professionalisme i klubben, og med sin erfaring fra den globale fodboldverden har ”Dodo” medvirket til en optimering af setuppet i og omkring Vejle Boldklubs førsteholdstrup. Adolfo Sormani kom ind efter det første år i vores nye setup og satte et klart spillemæssigt og taktisk aftryk på den spillertrup, han overtog i NordicBet Ligaen. Det arbejde førte slutteligt Vejle Boldklub til oprykning til Superligaen efter ni sæsoner udenfor det gode selskab. Det vil Adolfo Sormani blive husket for. Nu sættes alt ind på, at spillerne, klubben, byen og tilhængerne rykker sammen i bussen, og at alle som en bidrager til at få hver eneste procent tippet over til Vejle Boldklubs fordel gennem de næste tre vigtige måneder, afslutter Henrik Tønder.

Adolfo Sormani fortæller her om sin beslutning:

– Det handler for mig alene om at levere resultater, og jeg er skuffet over, vi ikke har fået flere point ud af vores indsats. Det er en utrolig stærk spillertrup med stor kvalitet.

– Jeg tror, der skal nogle nye kræfter til, der kan forløse potentialet. Derfor meddelte jeg klubben, at jeg gerne ville stoppe, og jeg er glad for, at de har lyttet til mit ønske. Det kan forhåbentligt give det boost, der kickstarter den kvalitet, der er i truppen og sikre point. Og i den sidste ende overlevelse.

– Jeg vil gerne takke fansene for deres støtte, den har været ubøjelig og vist mig at der er lige så meget passion i Vejle, som i Italien. Derudover vil jeg gerne takke Morten Bisgaard, Asger Pedersen, Jacob Krüger, Henrik Tønder og alle i og omkring klubben. Det har været en fantastisk tid i Vejle Boldklub, og jeg vil tænke tilbage på den med glæde, siger Adolfo Sormani.

Vejle Boldklub offentliggører sin nye cheftræner onsdag.

Tekst: Morten Pelch.