Adam Jakobsen spillede i Boldklubben Frem indtil denne sommer, hvor VB købte den talentfulde offensivspiller fri i 2. divisionsklubben. Tre måneder senere er københavneren tilbage i Valby Idrætspark, når VB træder ind i Sydbank Pokalen og møder traditionsklubben i den tv transmitterede kamp tirsdag aften.

– Jeg bemærkede lodtrækningen med det samme, da Frem kom op sammen med VB og det stod klart, at vi skulle til Valby. Det er ikke længe siden jeg spillede afskedskamp og sagde farvel, så at jeg allerede skal tilbage nu, glæder jeg mig helt vildt til. Valby er nærmest hjem for mig. Jeg er født og opvokset på Vesterbro 10-15 minutter derfra og havde en god tid i Boldklubben Frem som jeg var glad at spille for. Der kommer familie og venner til kampen i morgen og jeg glæder mig til gensynet, siger Adam Jakobsen.

Der er skiftet en del ud i både træner- og spillerstaben på få måneder i Frem, men Adam Jakobsen er ikke i tvivl om hvad der venter vejlenserne tirsdag aften.

– Der kommer et hjemmehold ud til kampen, der altid er klar på af fighte. Det er klassiske Frem-dyder og hvis spillet ikke fungerer, så kæmper de altid. Deres resultater i 2. division er svingende. De vil sikkert prøve at stresse os med aggressivt spil, men det skal vi ikke lade os kue af. Der er flere af spillerne, som jeg har et godt forhold til. Jeg ser frem til at spille mod gode venner som målmanden Marco Brylov, Hamid Khalidan, Beran Camili, Alexander Green og Ibrahim Badran. Der er sket meget nyt siden jeg spillede der i klubben, men det er dygtige 2. divisionsspillere vi skal møde, siger Adam Jakobsen.

– På tribunen kan de af mine medspillere, der ikke har spillet i Valby Idrætspark før, se frem til en festlig kulisse. Det er altid en fest når BK Frem spiller og de giver så meget energi ud til spillerne. Det er en god kulisse og den skal nok tænde op under kampen, siger Adam Jakobsen.

Selvom den 19-årige VB’er fuld at rosende ord om sin gamle klub, så er han ikke bleg for at kalde vejlenserne for favoritter i opgøret.

– Vi er klare favoritter og det skal vi vise. Vi kommer med respekt for modstanderen, men vi er det store hold der spiller to rækker højere og vi skal være bedre. Jeg forventer, at det bliver svært, men vi skal gøre som vi plejer, Optræde aggressivt og spille hurtigt. Vi kommer for at vinde og det skal vi vise i alt, hvad vi gør på banen, siger Adam Jakobsen.

Det er blevet til seks indhop for Adam Jakobsen i Superligaen og den unge angriber arbejder hårdt for at den første startplads snart kommer.

– Det fylder ikke så meget. Jeg vil altid gerne begynde på banen, men jeg tager tingene som de kommer. Fokus er på, at jeg skal levere en god indsats uanset om det er fra start eller jeg kommer ind fra bænken. Jeg vil gerne score i Valby Idrætspark igen, men det vigtigste for mig og holdet er, at vi går videre i Sydbank Pokalen, siger Adam Jakobsen.

Adam Jakobsen debuterede som 16-årig for BK Frem i en kamp mod Brønshøj i marts 2016. I alt blev det til 50 kampe og 12 mål for Boldklubben Frem inden han skiftede til VB denne sommer.

Læs også:
I morgen træder vi ind i Sydbank Pokalen (10-09-2018)
Tidligere pokalkampe mod 2. divisionsklubber (09-09-2018)