Spillerne fra årgang 2000 stopper i ungdomsregi denne sommer og rykker op som seniorspillere. Det betyder, at som allerede offentliggjort rykkes Lundrim Hetemi og Thais Damgaard Nielsen op i klubbens A-trup, mens fire spillere forlader VB og søger nye græsgange.

Talentchef Steen Thychosen, trænere og ledere omkring Vejle Boldklubs ungdomselitehold holder sæsonafslutning på Vejle Stadion torsdag eftermiddag. Her rundes det forgange år i ungdomsregi af med en række prisuddelinger og hyggeligt samvær. I ungdomsregi tager VB afsked med fire spillere, der har været markante på først U17-Ligaholdet og siden på det ældste ungdomselitehold.

– Det er altid vemodigt at sige farvel til dygtige spillere, som vi har arbejdet meget målrettet med i en lang periode. Men i forhold til spillernes udvikling er det bedst, at de kommer videre og søger spilletid andetsteds. De har alle fire været meget ambitiøse i deres ungdomstid og arbejdet på at nå klubbens divisionshold. Kasper Poulsgaard (fra AC Horsens som U15-spiller, red), Kasper Døhr Thychosen (Future Vejle-samarbejdsklubben Vinding SF, red.) og Rami Ayman (OKS, red.) har været her i minimum fire år på ungdomseliteniveau, mens Emil ”Agger” Nielsen (FC Hjørring, red.) kom som andetårs U17-spiller og kæmpede sig op fra vores 2. hold, siger Steen Thychosen.

– Det er alle spillere, som har været en væsentlig del af det U19-Ligahold, som i de sidste halvandet år har leveret rigtig fine resultater, afsluttende med placeringen i top 6 i denne sæson. De har alle taget det bedste afsæt til den kommende sæson, og vi ønsker dem det bedste i tiden fremover. Vi håber at kunne hjælpe dem videre til andre divisionsklubber, hvor de kan få muligheden for at vise sig frem. Eftermiddagens arrangement er ikke kun et farvel til de fire – vi skal også runde sæsonen af som helhed. Det har været forrygende rent resultatmæssigt, og jeg glæder mig til at møde spillerne og deres forældre en sidste gang, inden vi tiltræder sommerpausen, siger Steen Thychosen.

Arrangementet afholdes på Vejle Stadion, og man vil kunne læse mere om den traditionelle prisuddeling her på hjemmesiden efterfølgende. Se, hvem der løb med priserne i sidste sæson her.

Spillerne går først på sommerferie fra den daglige træning senere på måneden, og i weekenden afholdes et stævne i VB Parken med deltagelse af konkurrerende klubber fra Jylland. Læs mere om det på hjemmesiden fredag.

Kasper Poulsgaard er den eneste af de fire afgående spillere, der nåede at debutere for Vejle Boldklub. Forsvarsspilleren spillede kampen mod Jammerbugt FC (1-3) i Landspokalturneringen i sæsonen 2017-18. Poulsgaard nåede med på bænken i flere kampe efterfølgende – senest de to Play Off-kampe mod Hobro – men det blev ved den ene optræden på VB’s bedste hold. Emil ”Agger” Nielsen, Kasper Døhr Thychosen og Rami Ayman nåede ikke at debutere for VB, men spillede alle en række træningskampe på divisionsholdet.

På billedet ses Kasper Poulsgaard (mellem Arbnor Mucolli og Melker Hallberg, red.) i forbindelse med udekampen mod Hobro IK (1-0) den 12. maj.