Vejle Boldklubs talentafdeling havde til aften afslutning med de dertil tilhørende kåringer.

Aftenen blev startet med en tale fra talentchef Steen Thychosen, som udtrykte tilfredshed med tingenes tilstand. Han glædede sig specielt over det gode og hele tiden styrkede miljø, der er i talentafdelingen.
– Vi har set den øgede fokus på vores miljø også har givet udtryk i solide resultater her i foråret. U19 har løftet sig markant og har fået 12 point i 10 kampe, hvilket er fint med deres efterår taget i betragtning. U17 mangler en kamp, og spillede faktisk længe med om medalje, hvilket har været en stor præstation. Derudover kan vi også glæde os over, at vores U16-mandskab endnu en gang ligger til at vinde deres række, som de også gjorde sidste år, fortæller Steen Thychosen.

Til afslutningen blev årets Akademi-, årets U19-, årets U17- og årets U16-spiller kåret. Priserne til de to første uddelt af A+ træner Søren Lykke, mens priserne til årets U17- og U16-spiller blev uddelt af U17-holdets cheftræner Steffen Kielstrup.

Årets Akademispiller blev Thomas Gundelund, som dermed kronede en meget imponerende sæson, der også som den yngste nogensinde gav debut på klubbens 1. hold og her i foråret har været med til EM-slutrunde med U17-holdet.
Søren Lykke gav Thomas Gundelund disse ord med på vejen:
– Thomas er det man kalder en rigtig VB-spiller. Han er dygtig teknisk, har et godt blik for spillet, men har også en dejlig dynamik i sin spillestil. Om han spiller back eller central midtbane betyder ikke så meget for ham, han vil blot hele tiden dygtiggøre sig. Nu glæder vi os til at følge Thomas’ udvikling som en fast del af Superligatruppen, hvor han med fortsat udvikling også kommer til at blive et aktiv på det hold på et tidspunkt.

Hos U19-holdet gik prisen til energiske Kasper Døhr Thychosen, som fik følgende ord med på vejen af A+ træner Søren Lykke:
– Kasper er dedikeret og ærgerrig til træning og i kamp. Han spiller altid med en enorm energi og formår at blive ved med at tro på tingene og udfordre sin modstander i samtlige 90 minutter. Kasper har i løbet af sæsonen udviklet sig enormt, og er blevet en vigtig spiller for vores U19-hold, som har været inde i en meget opadgående kurve.

Årets U17-spiller blev mandskabets nummer 10, Villads Rasmussen. Den kåring gav Steffen Kielstrup følgende ord med på kåring.
– Villads har gennemgået en enorm udvikling i løbet af året. Han har bygget på både fysisk og teknisk. Specielt på det fysiske har han flyttet sig meget, hvor han fra sæsonens start ikke var videre dygtig i nærkampene, så tager han nu nærkampene og vinder dem, fortæller Steffen Kielstrup og uddyber:
– Derudover træner han hver eneste gang for at blive dygtigere, han passer på sig selv og er yderst seriøs. Vi glæder os til at følge Villads i årene fremover, hvor vi tror på en stor og fortsat udvikling.

Kåringen af den yngst årgang i Akademiet var kåringen af årets U16-spiller (årgang 2002). Her var det ligeledes Steffen Kielstrup, som havde roserne fremme omkring Peter Ullum som vinderen af denne pris.
– Hvis man skal sætte et par ord på Peter Ullum, så er det topprofessionel! Han har i slutningen af sæsonen været skadet, men alligevel stået og kigget til alle træningerne. Han lever og ånder fordi, han vil være fodboldspiller, og han er en de andre kan spejle sig i. Skaden kom på et uheldigt tidspunkt, da han var startet foråret fremragende og blandt andet spillede virkelig godt i vores sejr i Brøndby, beretter Steffen Kielstrup.

Stort tillykke til alle vinderne med priserne, men vi giver lige talentchef Steen Thychosen de sidste ord:
– Stort tillykke til vinderne, men endnu større tillykke til alle holdkammeraterne. Det er trods alt alle jer, der har fået de fire vindere til at stråle ekstra meget! Og slutteligt når en sæson er ved at gå på hæld, så er det kun at sige til de spillere, der skulle forlade os. I fodbold siger man ikke farvel men på gensyn…

Tekst: Jacob Thychosen