Sneen lå tungt omkring kunstbanen på AaB’s træningsanlæg på Hornevej, men de tilskuere, der havde trodset februarkulden og vovet sig ud til den sidste test inden forårssæsonen, blev belønnet med en underholdende og målrig affære, da aalborgenserne slog VB 5-3. VB viste specielt før pausen fine offensive takter mod et stærkt nordjysk hold, som ligner en stensikker deltager i medaljeslutspillet, men for mange individuelle fejl skæmmede og blev prompte straffet af de effektive nordjyder.

VB havde i sin eneste test på dansk grund to nye ansigter fra vinterens transfervindue med i startopstillingen. Sloveneren Branko Ilic havde plads i midterforsvaret, ligesom den tidligere HB Køge/Rosenborg/Braunschweig-spiller Malte Amundsen spillede venstre back.

Bajza havde handskerne på, mens Mølgaard, Ilic, Greve, Amundsen, Schoop, Ramadani, Mucolli, Yurchenko, Louati og Nilsson spillede i marken.

Der var tempo på fra starten i en underholdende, jævnbyrdig og chancerig første 1. halvleg. VB bragte sig foran allerede efter en håndfuld minutter, da en skarp Gustaf Nilsson scorede – mesterligt spillet op af Schoop efter et fint VB-angreb. En velspillende kaptajn strøede i det hele taget om sig med præcise afleveringer før pausen. Hjemmeholdet ville dog også være med – Philipp Ochs sparkede et frispark på overliggeren, og Bajza måtte diske op med en fin fodparade på et Kudsk-forsøg fra tæt hold. Efter et kvarter kom udligningen dog. Som udløber af et hjørnespark sparkede Rasmus Würtz fladt på mål, og van Weert styrede bolden ind med hælen.

Gæsterne bed dog straks fra sig. Spillet op af Ramadani fik Nilsson testet AaB-keeper Rinne med en kraftfuld afslutning, og efter 22 minutter udnyttede Arbnor Mucolli en fejl af AaB-forsvaret og Rinne og trillede bolden ind til 1-2. Således bølgede hæsblæsende første 45 minutter frem og tilbage. Tre minutter senere kom AaB’s Jakob Blåbjerg højest til en hjørnesparksbold og kunne pande udligningen ind. VB kunne dog snildt på ny have bragt sig foran omkring den halve time. Først måtte Rinne vippe et fremragende hovedstød fra Nilsson efter Amundsen-indlæg over tværribben, og på det efterfølgende hjørne headede en arbejdsom Louati på overliggeren.

Efter at Bajza havde hevet en kæmperedning ud af ærmet mod van Weert efter en Ilic-fejl, kom de rødstribede alligevel foran kort før pausefløjtet. Bajza kom ikke ud til et hjørnespark, som Kasper Pedersen kunne heade ind til 3-2. Bortset fra, at AaB sendte den tidligere VB-keeper Michael Lansing på mål, kom de to hold efter en syv-otte minutters pause i kulden uændret ud til 2. halvleg. Gæsterne kom dårligt ud, og hjemmeholdet dominerede. Bajza måtte redde stort på van Weert efter en Ramadani-fejl, men en ny AaB-scoring lå i luften. Den kom da også efter et kvarter, da van Weert kunne score fra tæt hold efter et fint AaB-angreb. Fire minutter senere begyndte det at se lidt grimt ud for Superligaens nr. 13, da Lucas Andersen snød VB-forsvaret og øgede til 5-2.

AaB skiftede resten af holdet med 25 minutter igen, og gennem 2. halvleg skiftede VB kontinuerligt syv gange. Sousa kom ind for Yurchenko, Hebo for Ramadani, Adam Jakobsen for Nilsson, Emmersón for Greve, Mads Lauritsen for Ilic, Hallberg for Louati og endelig Davidsen for Amundsen. Med de mange udskiftninger gik noget af intensiteten af kampen, men efter et godt forsøg af Mucolli fik VB sat et sidste aftryk på kampen. Med fem minutter igen spillede Schoop indskiftede Adam Jakobsen op til reducering i feltet.

3-5 lyder knap så slemt, og der er da heller ingen grund til unødig uro i VB-lejren før turneringspremieren på lørdag mod SønderjyskE. Offensivt producerede holdet masser af chancer i dag, men ikke mindst i forhold til defensive dødbolde er der masser at arbejde med på bane 2 i VB Parken frem mod weekendens med spænding imødesete førsterundekamp.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Sådan så AaB kampen.

Træningskamp, kunstgræsbanen på AaB’s træningsanlæg, Hornevej, Aalborg Ø
Lørdag den 2. februar 2019 kl. 14.00
AaB – Vejle Boldklub 5-3 (3-2)