Der var Superligadebut til Thais Damgaard, da Vejle Boldklub i det 81. minut indskiftede U19-Ligaholdets topscorer. Den venstrebenede offensivspiller var nervøs inden den første optræden i landets bedste række og håber på flere chancer i fremtiden.

Da Vejle Boldklub ni minutter før tid i nederlaget til Randers FC skiftede for tredje gang, var det en 18-årig Superligadebutant der stod og trippede på sidelinjen. Thais Damgaard debuterede tidligere på efteråret mod BK Frem i Sydbank Pokalen, men tidligere var det kun blevet til én bænkplads i Superligaen.

– Jeg er glad for debuten, selvom resultatet ikke er med os. Igennem den sidste periode har jeg trænet mere og mere med. Jeg kunne godt fornemme, at det kunne blive i aften jeg skulle på banen. Der var en del skader blandt mine holdkammerater og til træning er der blevet kigget mere og mere min vej. Jeg var nervøs og spændt, da jeg skulle op i morges, men al min forberedelse er gået som det plejer, siger Thais Damgaard.

– Det var en svær kamp at komme ind i. Ikke så meget, fordi det var en Superligakamp. En anden kamp, hvor man er bagud 0-2 er også svær at komme ind fra bænken i. Jeg var spændt, da jeg stod og skulle ind, men jeg kom ind på en højrekant og fik besked på, at jeg skulle arbejde hårdt for holdet. Vi forsøgte at fremtvinge en reducering, men det lykkedes ikke. Det var dejligt at prøve tempoet i en Superligakamp på egen krop. Tempoet og fysikken er væsentlige parametre, når jeg kommer fra ungdomsfodbold, siger Thais Damgaard.

Den stærke offensivspiller har brilleret på U19-Ligaholdet med en lang række mål og assist og nu håber han på mere Superliga i fremtiden.

– Jeg vil fortsætte hvor jeg slap, når foråret begynder. I vinteropstarten vil jeg byde mig til, når der er brug for mig. Til sommer er jeg færdig med skolen og vil gerne give fodbolden en chance. Men min fremtid er ikke afklaret endnu og jeg koncentrerer mig om at være helt fit, når vi begynder igen. Men det var fedt at debutere i Superligaen og jeg håber på mere fremover, siger Thais Damgaard Nielsen.

Han skiftede til VB i januar 2015 fra AC Horsens. Sammen med holdkammeraten Kasper Poulsgaard (f. 2000) skiftede de fra AC Horsens’ U15-hold til VB’s U17-Ligahold. Thais debuterede i Sydbank Pokalen mod Frem i september og står noteret for to tællende kampe for VB.