Da Lucas Jensen allerede midt i 1. halvleg måtte lade sig udskifte med en skade, var det den yngste af Vejle Boldklubs syv indskiftningsspillere der blev bedt om at gøre sig klar. Kun 16-årig Wahid Faghir kom ind fra bænken, debuterede for Vejle Boldklub og nåede 65 minutter på banen i sin debut for NordicBet LIGA’s tophold.

– Det var virkelig fedt at komme ind til min debut. Kampen var meget vigtig for holdet, og det er et skulderklap, at jeg kommer ind som den første, indleder Wahid Faghir, efter sin første officielle kamp for VB.

Debuten blev muliggjort af, at Lucas Jensen allerede midt i 1. halvleg måtte lade sig udskifte med en skade.

– Det kom meget pludseligt i kampen. Jeg fik næsten ingen tid til at varme op. Det var bare lige på og hårdt. Lucas blev desværre skadet og så fik jeg besked på, at jeg skulle erstatte ham direkte i højre side. I træningen bliver jeg brugt på højrekanten og kender den position, mens jeg som ungdomsspiller mest har spillet på toppen som angriber, siger Wahid.

– Jeg skulle lige finde rytmen i kampen, da jeg kom ind. Det var min første rigtige seniorkamp og der er mange ting, der er væsentlig anderledes end jeg er vant til. Allerede inden jeg modtager bolden, skal jeg vide, hvad jeg vil med den. Det går hurtigere på banen og jeg presses i tanke og handling. På højrekanten er mine opgaver lidt anderledes, end hvis jeg spiller helt fremme som angriber. Der skal også arbejdes defensivt og mine løb i begge retninger af banen, er vigtige for holdet, siger Wahid.

Den kun 16-årige VB’er er kendt som afslutter og målscorer på DBU’s ungdomslandshold og i ungdomsligaerne, hvor han både som U17- og U19-Ligaspiller har scoret flere mål. Mod Kolding IF kom han frem til en afslutning kort inde i 2. halvleg, hvor Frederik Ibsen efter en skidt clearing selv parerede Wahids forsøg.

– På det her niveau kommer chancerne ikke så ofte, som jeg har prøvet tidligere. Der skal arbejdes hårdt, for at komme frem til dem. Jeg ville gerne have skabt mere, men som højrekant kommer jeg ind til mit venstreben, hvis jeg vil sparke. Jeg arbejder på at komme til indlæg også, men alt i alt var det en god debut og vi vandt. Det er fedt at komme ind på et hold der fungerer, og jeg ser frem til de kommende kampe, siger Wahid.

Wahid Faghir, der er 16 år, 10 måneder og 15 dage på kampdagen, er Vejle Boldklubs sjette yngste debutant i nyere tid efter Thomas Gundelund (16Å-0M-20D), Mads Døhr Thychosen (16Å-3M-9D), Mads Beierholm (16Å-4M-28D), Steffen Kielstrup (16Å-6M-18D) og Agon Mucolli (16Å-10M-9D). På pladserne efter Wahid kommer Jeppe Hansen, Patrick Rasmussen og Arbnor Mucolli.