16-årige Thomas Gundelund (f. 2001) blev i sidste sæson den yngste debutant på Vejle Boldklub førstehold, og nu forfremmes han til A-truppen på en tre-årig fuldtidsaftale to år før han bliver seniorspiller.

Aldersmæssigt bliver Thomas Gundelund kun færdig med tiden som U17-spiller denne sommer. Han har fortsat to år tilbage med ungdomsfodbold, men Vejle Boldklub har i samråd med spilleren og forældrene besluttet, at Thomas Gundelund indtræder i A-truppen fra og med træningsstarten mandag formiddag. Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, uddyber beslutningen.

– Det er meget utraditionelt at rykke en 16-årig spiller permanent op i en A-trup, men det gør vi af flere årsager. Thomas er et stort talent, der igennem træning og kamp i det forgangne år har vist, at han er en fremtidig førsteholdsspiller i Vejle Boldklub. Han kommer i en tidlig alder med den helt rigtige mentalitet. Han er meget ydmyg, arbejder hårdt på træningsbanen og i kamp og så har han en fantastisk iver efter at forbedre sig. Vi kigger i første omgang på ham som højreback, hvor han skal stå i lære ved Kerim Memija, men vi er også bevidste om, at han har spillet på midtbanen, siger Jacob Krüger.

Lucas From (f. 1999) rykkes også op i A-truppen denne sommer og da Jonas Andersen (f. 1999), Arbnor Mucolli (f. 1999) og Christian Kudsk (f. 1998) i forvejen er en del af klubbens førsteholdstrup, har VB Future leveret en del af spillerne til klubbens bedste hold.

– Med fem ungdomsspillere i truppen af egen avl, passer det godt ind i strategien om, at vi skal gøre plads til de bedste af vores egne spillere, når de er klar til det. Thomas Gundelund har været i VB i to år og det er i høj grad trænere og ledere i ungdomsafdelingens fortjeneste, at han allerede nu kan indtræde i A-truppen. De har arbejdet meget målrettet med spillerens udviklingspunkter og hele tiden haft for øje, hvordan han kunne tage det næste step. Gundelund har i det meste af den forgangne sæson spillet på U19-Ligaholdet og med mange optrædener på U17-landsholdet også, har han allerede været matchet på et højt niveau. Vi har en forventning om, at han allerede i efteråret vil byde sig til i kampen om spilletid på det bedste hold, men ellers er der mulighed for kampminutter på både U19-Ligaholdet og på reserveholdet, siger Jacob Krüger.

16-årige Thomas Gundelund flyttede til Vejle fra Skive i sommeren 2016, da han skulle begynde på Vejle Idrætsefterskole. Denne sommer har han færdiggjort 10. klasse på VIES og kan begynde på fuldtid i A-truppen.

– Jeg er bevidst om, at det er i en meget ung alder at jeg indtræder permanent i divisionstruppen. Men jeg føler også, at jeg igennem de sidste seks måneder er blevet mere og mere moden i mit spil. Det er jeg blevet, fordi jeg dels har spillet kampe med U19-Ligaholdet, trænet fast med 1. divisionsholdet og spillet fast på U17-landsholdet. Alt sammen har det været med til at rykke mig. Når jeg træder et eller to niveauer op, kan jeg mærke, at jeg bliver udfordret på tempoet og fysikken. Det er fortsat to af de parametre, hvor jeg skal udvikle mig mest. Min styrke skal forbedres, når jeg skal gøre mig gældende på seniorniveau, men også mit defensive arbejde har jeg fokus på, siger Thomas Gundelund.

– Den spilletid jeg kan tilkæmpe mig i den kommende sæson på seniorholdet, vil nok komme fra bænken. Jeg er meget bevidst om, at jeg er med for at lære og fortsat skal forbedre mine udviklingspunkter. Jeg er glad for beslutningen om, at jeg i første omgang skal koncentrere mig om backpositionen. Jeg føler virkelig, at klubben tror på mig. Først debuterede jeg i sidste sæson og nu kommer jeg op i A-truppen. Den tillid jeg oplever, betyder meget og den viser, at man tror på mig. Debutkampen var en stor oplevelse og jeg vil fortsat arbejde hårdt for flere af de oplevelser, siger Thomas Gundelund.

16-årige Thomas Gundelund, der fylder 17 år den 6. november, spillede i Skive IK inden han skiftede til Vejle Boldklub i sommeren 2016. Han blev den yngste debutant på Vejle Boldklubs divisionshold, da han blev indskiftet i 4-1 sejren over Vendsyssel FF den 26. november i fjor. Det er Gundelunds foreløbigt eneste optræden på førsteholdet. I ungdomslandsholdssammenhæng har han spillet 17 ungdomslandskampe.