Vejle Boldklub spillede 1-1 i den sidste af de tre træningskampe under træningsopholdet i Tyrkiet, da Cracovia Kraków fra Polen var modstanderen onsdag aften. Adam Jakobsen bragte vejlenserne foran, men et kvarter før tid fik polakkerne udlignet på et straffespark.

I startopstillingen var der seks ændringer i forhold til det Vejle-hold, der vandt 1-0 over FC Viitorul Constanta fra Rumænien i mandags. På mål var der genvalg til Pavol Bajza, men i forsvaret var der tre ændringer. Kerim Memija spillede højreback, mens stopperparret bestod af startdebuterende Branko Ilic og Mads Lauritsen. På venstreback var der genvalg til Malte Amundsen. Bagerst på midtbanen lå Melker Hallberg og anfører Jacob Schoop, mens Vladlen Yurchenko spillede den offensive midtbane. Arbnor Mucolli i højre side og Adam Jakobsen i venstre. Helt på toppen – og debutanten – Kjartan Finnbogason. Viljormur Davidsen stod helt over i kampen, da færingen havde en mindre skade. Den forventes dog ikke at genere  færingen i mange dage.

På Topkapi Football Center i Lara havde VB sat midterholdet fra den bedste polske række stævne kl. 17.30. I de tidlige aftentimer på sydkysten i Antalya småregnede det under hele kampen. Banen tog undervejs skade af den megen nedbør, og de to klubber havde efterhånden svære betingelser for at afvikle en god træningskamp tæt på forårsturneringen. Eneste kendte ansigt hos Cracovia Kraków var målmanden Michal Peskovic, der for et par år siden spillede i Viborg FF.

Vejlenserne var det mest markante hold før pausen og burde havde scoret mere end det ene mål, som Adam Jakobsen sendte i nettet et par minutter før sideskiftet. Allerede efter få minutter, var det Kjartan Finnbogason der kunne have scoret. Arbnor Mucolli centrerede godt til islændingen, men en polsk forsvarsspiller tacklede rent bolden fra Kjartan, mente dommeren. VB’erne mente der var straffespark, men spillet fortsatte. Senere i begyndelsen var det samme Mucolli, der var på spil igen. Men han afsluttede udenom det polske mål. Yurchenko, der i mandags måtte se en god chance stryge over mål, fik igen chancen, men træværket stod i vejen for den efterhånden formstærke ukrainer.

Målet til 1-0 faldt et par minutter før pausen. Schoop stod for den første del af opspillet, da han med en god bold fandt Malte Amundsen i højre side. Den nye venstreback viste godt overblik og lavede et cutback i feltet til Adam Jakobsen. Den unge angriber tog et træk, og fra kanten af feltet scorede han med et hårdt spark. 1-0! Det polske hold ændrede på flere positioner i forbindelse med pausen og de kom også bedst ud til de sidste 45 minutter.

Med et kvarter igen udlignede Airam Cabrera på et straffespark. Emmersón var uheldig med en aflevering tilbage i banen, som polakkerne opsnappede og angreb på. I feltet fik Tobias Mølgaard kantet en polsk angriber og begik straffespark. Cabrera udlignede på et spark, som indskiftede Thomas Hagelskjær ikke var langt fra at parere. Midtvejs i halvlegen havde Thais Damgaard en mulighed. Allan Sousa vendte godt med bolden og det gav Thais Damgaard muligheden, men den unge angriber driblede på tværs af feltet og pasning ind foran mål, fik modstanderen stoppet. Thomas Gundelund havde også et spark, som Peskovic i målet snuppede. Vejlenserne havde set over hele kampen flest chancer, men med en halvleg til hvert hold, var det uafgjorte resultat en logisk udgang på træningskampen mod Cracovia Kraków.

Cheftræner Adolfo Sormani udskiftede undervejs alle 11 spillere i startopstillingen. Gustaf Nilsson gjorde efter en halv time comeback for VB, da han erstattede Kjartan Finnbogason. For svenskeren var det de første spilminutter siden opgøret mod AGF i begyndelsen af december. Der var også comeback til Imed Louati i de sidste 25 minutter. Tuneseren har siden udenfor siden kampen mod FC Midtjylland den 11. november.

Cracovia Kraków streamede kampen på klubbens YouTube-kanal. Se eller gense kampen i fuld længde her.

Læs hvordan Vejle Amts Folkeblad så kampen her.

Læs hvordan Cracovia Kraków så kampen her.

Træningskamp, Topkapi Football Center, Lara, Antalya, Tyrkiet
Onsdag den 23. januar 2019 kl. 17.30 (lokal tid)
Cracovia Kraków – Vejle Boldklub 1-1 (0-1)
42. 0-1 Adam Jakobsen