VB viste pæne takter, da det i opstartssæsonens anden test blev til en 1-0 sejr over Superligaens bronzevindere, Esbjerg. VB spillede en time med sin startellever, og det blev således en udmærket kamp for godt 800 fodboldhungrende tilskuere, som længes efter live-fodbold igen.

Hvor VB i sin første test mod Silkeborg nærmest kandiderede til Guinness’ i brug af antal spillere, var der mod EfB ”kun” 20 aktører i spil. I startelleveren var Hagelskjær på mål med Memija, Nicolas Gianini Dantas, Mads Lauritsen og Davidsen i bagkæden. Lucas Jensen og Mølgaard var på kant med Ramadani og Schoop på midten. Fremme Finnbogason med Gryn liggende bagved. Arbnor Mucolli og Malte Amundsen var ude med sygdom og skade, mens Greve sygdomsbetinget startede på bænken.

Gæsterne fra Vestkysten var dominerende den første snes minutter med en række hjørnespark og indlæg, som Hagelskjær og forsvaret i fællesskab dog tog sig pænt af. Kun den nye mand i stribet, Nicklas Røjkjær, sidst Viborg, var farlig i højresiden efter et par minutter, men Hagelskjær var på sin post. Hjemmeholdet meldte sig først offensivt ind i kampen efter 20 minutter, da Mads Lauridsen headede kvalificeret på et Gryn-hjørne. Også den stærke stopper, brasilianske Dantas, markerede sig med et fint langskud. Efter en halv time burde Gryn have bragt 1. divisions holdet i front. Spillet helt fri af Schoop efter glimrende VB-opspil mislykkedes ukrainerens forsøg på et chip over Højbjerg dog på det skammeligste.

I det hele taget havde 1. halvlegs sidste kvarter mere farve. EfB kom ofte godt over venstrekanten ved den nye finne Pyry Soiri fra Admira Wacker og var farlige på et par dødbolde. Der var et hovedstød på overliggeren efter frispark, ligesom Superligaholdet var særdeles nærgående på det efterfølgende hjørne. I det 39. minut faldt så det, der skulle vise sig at blive afgørelsen, da EfB’s Jesper Lauridsen var så uheldig at dreje et indlæg fra Gryn i eget net.

Inden masseudskiftningerne tog fart, havde Sergiy Gryn efter pausen et par gyldne muligheder for at øge føringen. Efter et godt VB-angreb med 50 minutter spillet, som dog blev startet efter et ikke-dømt frispark begået af Finnbogason – dommer Allan Staal dømte ret large – var Gryn fri i højre, men Højbjerg reddede. Og da den lynhurtige ukrainer fem minutter senere spurtede fra Esbjerg-forsvaret, afsluttede han fint, men snært på den forkerte side af den fjerneste opstander. Kun brasilianske Dantas og Ramadani fik lov at spille 90 minutter, for efter godt en time startede masseudskiftningerne. I første omgang kom Gundelund, Hetemi, Greve, Adam Jakobsen, Kudsk, Nilsson og Zanette på banen, og senere fulgte så Mathias Hebo og Fard Ibrahim.

Også vestjyderne skiftede flittigt, så den sidste halve time begyndte at få lidt karakter af sommmerkamp. Greve og Nilsson markerede sig straks med gode hovedstød, og Zanette måtte hive en god redning frem på et godt EfB-hovedstød, men ellers skete der ikke voldsomt meget mere på en dag, der startede vådt, men endte ud i solskin.

Næste test for vejlenserne bliver på Autocentralen Park i Kolding på onsdag kl. 17.00, mens Vejle Stadion danner rammen om den næste hjemmetræningskamp på lørdag kl. 14.00, når SC Weiche Flensburg 08 gæster Nørreskoven.

Se mål og højdepunkter fra kampen på Vejle Boldklubs YouTube-kanal.

Sådan så Esbjerg fB kampen.

Træningskamp, Vejle Stadion
Lørdag den 6. juli 2019 kl. 13.00
Vejle Boldklub – Esbjerg fB 1-0 (1-0)
39. 1-0 Jesper Lauridsen (selvmål)