De tre fuldtidsansatte trænere i Vejle Boldklubs ungdomsafdeling og talentchef Steen Thychosen er i denne uge på inspirationstur i Italien, hvor de besøger akademiet i storklubben AC Milan og ser hvordan de 18 dobbelte italienske mestre driver deres akademi.

U17-Ligatræner Steffen Kielstrup, U19-Ligatræner Claus Troelsen, A+ træner Søren Lykke og talentchef Steen Thychosen rejste tirsdag morgen til Italien på inspirationsbesøg hos giganterne AC Milan. Talentchef Steen Thychosen forklarer, at besøget er kommet i stand gennem VB’s ejerkreds.

– Opholdet hos AC Milan er kommet i stand gennem VB’s ene ejer Lucas Jin Chang, der har en forbindelse til AC Milans kinesiske ejere. Det er spændende for en dansk A-licensklub som vores at komme til Italien og på tætteste hold opleve dagligdagen i en klub som AC Milan. Vi har været på klubbens træningsanlæg for akademiholdene for at følge træning og kamp, samt fået en rundvisning. Serie A-holdet træner på et andet anlæg, Milanello, og der kan også åbne sig en mulighed for os her, men vi er primært kommet for at se på hvordan de arbejder med talentudvikling på deres breddegrader. Vores kontaktperson er Filippo Galli, der har givet os den bedste behandling. Italienerne har været meget gæstfri og opholdet har været interessant, siger Steen Thychosen.

Tirsdag aften overværede de Serie A-kampen mellem Internazionale og Sampdoria. U19-Ligatræner Claus Troelsen vender allerede hjem til Danmark fredag formiddag, hvor han vil gennemføre den sidste træning med U19-Ligaholdet inden lørdagens kamp mod Esbjerg. De øvrige trænere kommer først tilbage til Vejle lørdag.

Kampen mellem Esbjerg fB og Vejle Boldklub i U19-Ligaen spilles på lørdag kl. 12.00 på banerne ved Esbjerg fB’s klubhus på Gl. Vardevej.