Med en storartet præstation og en knusende 4-1 sejr over Vendsyssel i dagens vaskeægte topbrag i Nørreskoven vil VB-publikummet have stor fornøjelse af hele vinteren igennem at studere stillingen i NordicBet LIGA, som placerer Nørreskovens Drenge på en klar førsteplads…

Bilfirmaet Bøje & Brøchner på Boulevarden havde inviteret 1000 mennesker gratis til fodbold på denne kølige novemberdag. Og de heldige kunne se hjemmeholdet præsentere sig som en aerodynamisk GT model, mens Vendsyssel måske mere var at ligne med en lidt bedaget Ford T… Køberne af dagens kampprogram kunne læse VB-træner Sormani harcelere lidt over, at midtbanespillerne laver for få mål. De ord blev eftertrykkeligt gjort til skamme, for med to mål af Jacob Schoop og et af Ramadani stod der midtbanemænd bag tre af de fire scoringer.

VB havde fire ændringer i forhold til den triste søndag på Amager. Mads Lauritsen afløste en karantæneramt Mads Greve, og i front var alle internt spærrede angribere, Sousa, Louati og Vinicius, taget til nåde igen, hvilket betød, at Erick Farias, D’Avila og Björn Daniel Sverrisson var bænket. Og lad os bare slå fast, at alle de tre offensivspillere mødte med en fin indstilling til dagens match og spillede en god kamp.

Og det blev en kamp, der var et rigtigt topopgør værdigt. Publikum kunne se to kompetente mandskaber, der betingelsesløst ville vinde kampen. VB var straks farlige, da Louati – øjeblikket efter at han havde indkasseret en dum advarsel – efter en håndfuld minutter var i gennembrud, men skød forbi. Vendelboerne ville dog også lege med, og kun en superredning af Pavol Bajza efter otte minutter hindrede Lucas Jensen i at bringe sit hold foran. Det blev dog en stakket frist for vejlenserne. På det efterfølgende hjørne headede en fri Christian Moses nordjyderne foran.

VB – som spillede med stor gejst og vilje – lod sig dog på ingen måde bringe ud af fatning af den tidlige scoring. Efter 12 minutter kunne en stærkt spillende Ramadani udligne på et fladt langskud efter et Sousa-hjørne. Samme Sousa var snublende tæt på at bringe sit hold foran efter en snes minutter, men hans velplacerede hovedstød fik VFF-keeper Nicolai Flø med det sorte af neglene drejet til hjørne. Også her dog kun en stakket frist. Som en udløber af hjørnesparket endte et langt Davidsen-indlæg hos Dominic Vinicius, som flot flugtede bolden i mål via overliggeren. 2-1!

Efter hæsblæsende første 20 minutter var der nu lidt stilstand i afslutningerne. I alt fald indtil stadionuret – hvis der altså ikke havde været nedbrud på storskærmene – ville have vist 45 og en sjat. Dommer Jonas Hansen havde dekreteret to minutters tillægstid, men selv om de egentlig var gået, fik Allan Sousa lov at sparke et hjørnespark. Bolden endte hos Jacob Schoop, og med et drøn af et venstrebenshug bankede anføreren bolden i kassen til 3-1.

I den første halve time af 2. halvleg var det småt med scoringsmuligheder. VB koncentrerede sig om at holde fast i forspringet og forsvarede sig godt mod vendelboernes ellers ihærdige pres, som ikke kastede de allerstørste muligheder af sig. 50 kampsjubilar Pavol Bajza havde således ikke det store besvær med at afvise de nordjyske forsøg.

På et direkte frispark i det 76. minut sparkede D’Avila Ba Loua, der fire minutter inden havde afløst Allan Sousa, på overliggeren, og Jacob Schoop kunne med sin anden scoring støve af til 4-1. VFF gav aldrig op, men vedblev at angribe energisk, hvilket så også gav store omstillingsmuligheder til topholdet. D’Avila måtte se Nicolai Flø pille en friløber, og 16-årige Thomas Gundelund, der var kommet på banen i overtiden for Vinicius, var ligeledes – spillet godt op af D’Avila – fri med Flø, som dog forhindrede et debutantmål. Inden da var Björn Daniel Sverrisson kommet på banen for anfører Schoop, som fik stående applaus for sin flotte indsats.

Med to point i gennemsnit for de 19 runder kan VB nu overvintre på en komfortabel førsteplads. Og samtidig invitere til ny topkamp i Nørreskoven, når rækkens nr. 2, Thisted, den 4. marts som de første gæster Vejle Stadion efter vinterpausen.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Vendsyssel FF 4-1 (3-1)
9. 0-1 Christian Moses
13. 1-1 Ylber Ramadani
20. 2-1 Dominic Vinicius
45. 3-1 Jacob Schoop
77. 4-1 Jacob Schoop

Kort:
5. Imed Louati (gult kort)

Indskiftninger:

Thomas Gundelund

Dommer: Jonas Hansen