Prangende var det ingenlunde, men et stykke professionelt arbejde var også rigeligt til at besejre oprykkerne fra Brabrand 2-0 i aftenens kamp. En sejr, der reelt set aldrig var i fare – dertil havde holdet fra Aarhus-forstaden for lidt at byde på offensivt.

VB havde to ændringer i forhold til den noget frustrerende kamp i Skive i søndags. Rasmus Lauritsen var sluppet ud af straffeboksen og erstattede Anders Egholm, som foreløbig må holde pause med den hjernerystelse, han pådrog sig mod Skive. På den centrale midtbane skubbede Nicolaj Madsen unge Arbnor Mucolli ud på bænken, hvor de øvrige var gengangere fra sidste kamp. Brabrand måtte under opvarmningen give afkald på at bringe en skadet Jesper Brinck i startelleveren, og allerede efter en snes minutter måtte gæsterne udskifte Kenan Hajdarevic, ligeledes med en skade.

Efter indledende Brabrand-dominans de første fem minutter med et par hjørnespark meldte VB sig ind i kampen med to fine hovedstød fra Louati – det første forbi, det andet hentet af keeper Mathias Rosenørn helt oppe under overliggeren. Herefter gik kampen lidt i tomgang. De lavtstående oprykkere gjorde, hvad de kunne, for at tage al rytme og tempo ud af kampen, og VB formåede ikke selv at sætte fart i opspillet – hertil var det for omstændeligt og pasningerne for dårlige.

Ud over et hovedstød af Rasmus Lauritsen lige på Rosenørn skete der derfor hjertens lidt, indtil det 37. minut, da hjemmeholdet endelig satte turboen på i et glimrende angreb, og Allan Sousa blev fældet i det kriminelle felt. Dom Vinicius omsatte sikkert straffesparket.

Efter pausen kom de blåklædte en my længere frem på banen og forsøgte sig mere offensivt – dog uden for alvor at true Bajzas mål. Men det gav mere plads til vejlenserne, hvis spil nu blev hurtigere og mere seværdigt. Sormani skiftede Arbnor Mucolli ind for Ramadani, der slæbte rundt på et gult kort. Mucolli lagde sig ved siden af Schoop, mens Nicolai Madsen trådte et skridt tilbage og tog Ramadanis 6’er position. I det 65. minut faldt den endelige afgørelse. Vinicius (valgt til MOM) spillede sine kæmpekræfter ud, trampede sig igennem Brabrand-forsvaret og stak bolden til Louati. Tuneseren var sikkerheden selv og passerede sikkert Rosenørn til 2-0.

Gæsterne fik en enkelt mulighed for at komme tilbage i kampen. Indskiftede Mike Kaljo afsluttede i perfekt skudposition i en situation, hvor VB-spillerne var ret så ukoncentrerede, men det halvkiksede skud røg forbi. I den modsatte ende satte VB’s utrættelige Schoop & Sousa – begge spillede en fin kamp – fart på spillet, hvilket gav en friløber til Sousa, men brasilianeren blev tacklet i skudøjeblikket.

Wernersson kom ind for Louati og Jonas Andersen for Schoop i slutfasen. Nicolaj Madsen sluttede festen med at brage et frispark på trekantsammenføjningen i overtiden.

Det var så også det, men på en herlig sensommeraften var det talstærke publikum godt tilfreds. Tilskuerne var måske ikke vidner til den store kamp, men den positive stemning i Fodbold-Vejle er ikke til at tage fejl af i øjeblikket, og en del hæl-og-tå mod slutningen fra et VB-hold i kontrol var rigeligt til at fremkalde stående ovationer.

Og mon ikke de fleste af de 2776 øjenvidner er nysgerrige efter at se, hvad der nu mon kan overgå FC Roskilde, når holdet fra domkirkebyen gæster Nørreskoven i næste runde…? Så alle mand af huse allerede på søndag igen!!

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Brabrand IF 2-0 (1-0)
38. 1-0 Dominic Vinicius (straffespark)
65. 2-0 Imed Louati

Kort:
17. Ylber Ramadani (gult kort)
62. Arbnor Mucolli (gult kort)

Indskiftninger:

Agon Mucolli

Tilskuere: 2.776
Dommer: Chris Johansen

Brabrand (4-4-2): Mathias Rosenørn – Michael Kærgaard Pedersen, Morten Gerster Peipinen, Mads Rosenberg, Jacob Dyrborg Linnet – Thomas Viggers (73: Lukas Enevoldsen), Gökhan Tokay, Mads Jessen, Mikkel Ørbech (82: Mikkel Buur Simonsen) – Nichlas Ørbæk Knudsen, Kenan Hajdarevic (21: Mike Kaljo)