Moralen stemmer i VB-lejren. Et føringsmål imod sig i 2. halvleg rystede de rødblusede af sig, som man ryster et irriterende insekt af skulderen, og gik så op og lavede tre i den anden ende til den første sæsonpremieresejr siden 2014.

Direktør i HB Køge Per Rud sagde i en Podcast fra Mediano inden premieren på NordicBet LIGA: ”Jeg kan ikke sige noget positivt om Vejle…Jeg bryder mig ikke om det, der sker…”

Den vending kampen tog efter Svanernes føringsmål brød Rud sig nok heller ikke om…

VB havde en enkelt mindre overraskelse i startopstillingen. I en 4-3-3 opstilling erstattede Imed Louati Agon Mucolli på venstrekanten, hvilket betød, at gæsterne stillede med Bajza på mål, Memija, Greve, Lauritsen og Davidsen i bagkæden, Ramadani, Elgaard og Schoop på midten og Sousa, Vinicius og Louati fremme. Det betød tællende debut til Mads Greve, Rasmus Lauritsen og Ylber Ramadani.

VB var pænt i kontrol i en måske ikke vanvittigt sindsoprivende 1. halvleg. Gæsterne havde således også de fleste af de muligheder, der bød sig. Allerede efter to minutter testede Vinicius Andreas Hansen i HB Køge-målet første gang. Imed Louati var tæt på efter en god halv snes minutter, da han ramte ydersiden af stangen efter en fin omstilling. Også Sousa kom på chanceblokken, da han sparkede en nedfaldsbold snært forbi stolpen, mens Vinicius nok havde den bedste mulighed med otte minutter til pause. Efter et fint VB-angreb centrede Memija præcist til brasilianerens hoved, men angriberen mistimede sit hovedstød totalt.

HB Køges muligheder inden pausen indskrænkede sig til et hovedstød fra Martin Koch, som Bajza let tog sig af, og så et farligt hug fra samme Koch efter et Ramadani-boldtab – Bajza fik dog flot pareret til hjørne. Kampen blev præget af et par gevaldige regnbyger, men tordenvejret kom heldigvis først efter kampen.

Hjemmeholdet kom godt ud efter pausen, og med bare en håndfuld minutter spillet kom sjællænderne foran. Efter et par stationer blev VB-forsvaret fanget i ubalance – Martin Koch stod fri i feltet og placerede bolden i trekanten uden chance for Bajza.

Tidligere ville en sådan våd klud i ansigtet efter den gode 1. halvleg måske have fået jyderne til at knække, men ikke nu. VB kørte ufortrædent på, og bare ni minutter senere lagde Viljormur Davidsen perfekt bolden ind til Dom Vinicius, som sikkert headede udligningen i mål.

Dom havde for en gangs skyld fundet sin fysiske ligemand i HB Køges debuterende Jean-Claude Bozga, men den vejlensiske topangriber viste skræmmende styrke – både fysisk og teknisk.

Vejlenserne skruede nu for alvor op for blusset og en halv snes minutter senere gik det atter galt for Henrik Lehms mandskab. Vinicius indledte et genialt VB-angreb ved at snyde to mand i venstresiden, bolden endte hos Davidsen, som atter kunne tegne sig for en assist, da han smækkede bolden ind til Louati, der scorede fladt.

Skønt HB Køge skulle jagte en udligning, var VB stadig farligst. Dom skød i sidenettet, og tre minutter før tid blev det 1-3. Louati forlængede Sousas hjørne, og Rasmus Lauritsen fik afsluttet. Andreas Hansen syntes at redde, men fumlede bolden bag over hovedet, og linjedommeren fra Finland skønnede, bolden havde været over stregen. Mucolli-brødrene blev indskiftet i slutfasen for Elgaard og Louati.

En lydstærk fanblok fra Østjylland gjorde Castus Park til en halv hjemmebane for de rødblusede, og glade VB’ere kunne nu lade sig hylde af de tilrejsende. Begge parter fik en dejlig tur tilbage over bælterne.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
HB Køge – Vejle Boldklub 1-3 (0-0)
51. 1-0 Martin Koch

Arbnor Mucolli
Jonas Andersen
Agon Mucolli

Dommer: Joni Hyytiä, Finland (Nordisk Dommerudveksling)
Tilskuere:
987

HB Køge (4-4-2): Andreas Hansen – Mark Gundelach, Jean-Claude Bozga, Daniel Arrocha, Malte Amundsen – Lee Rochester Sørensen, Henrik Madsen, Mikkel Wohlgemuth, Alexander Bah (85: Ahmed Hassan) – Martin Koch (67: Kristian Andersen), Erik Törnros
Træner: Henrik Lehm.

Kort: