Vejle Boldklubs U19-Ligahold fik ikke bremset den kedelige stime af dårlige resultater, da Lyngby var modstanderen i Vejle lørdag eftermiddag. Gæsterne havde flest chancer over 90 minutter og sejren på 3-1 kunne ingen indvende noget imod. André Sanz skabte spænding med en reducering til 1-2 få minutter før slutfløjtet og VB pressede på, men spændingen opstod kun, da Lyngby havde brændt for mange muligheder efter pausen.

Cheftræner Claus Troelsen havde fire ændringer i startopstillingen mod Lyngby i forhold til opgøret mod Esbjerg for tre uger siden. Vejlenserne kom til kampen i en 3-4-3-formation. Lebæk rykkede ned i forsvaret med Poulsgaard til højre og Emil ”Agger” Nielsen til venstre. På kanterne spillede 16-årige Gundelund i højre, mens Kasper Christoffersen spillede i venstre. Centralt lå Rami Ayman og Mathias Præst. Helt i front Sebastian Bruhn, Thais Damgaard og Lucas From

Kampen på kunstgræsbanen ved VIES begyndte meget lige, men Lyngby overtog som halvlegen skred frem mere og mere af spillet. Gæsterne var nærgående i et par omgange, men gode indgreb af Mathias Sanchez i målet reddede VB. Efter tyve minutter scorede gæsterne til 1-0. Efter et af mange hjørnespark til Lyngby scorede Waldemar Clem, da han headede bolden i en blød bue over i det lange hjørne. VB havde også fremstød ved de tre forreste, men den sidste snært i aktionerne manglede. Gustav Marcussen fik en god chance for Lyngby, men VB’s Sanchez reddede. Efter en halv time headede Emil ”Agger” Nielsen til et indlæg, men afslutningen gik lige over mål. Selvom Lyngby var det bedste hold i store perioder af halvleg, så kunne VB have udlignet fire minutter før pausen. Sebastian Bruhn fik en bold dybt, trak ind i banen og fandt From i feltet, men en velspillende From måtte se Lyngbys målmand redde fra kort afstand. Tidligere i halvlegen havde From også haft gode indlæg, men den sidste iver for at komme frem til bolden fra holdkammeraterne manglede.

VB kom ud efter pausen med et godt udtryk. Det kneb fortsat med at komme til de helt åbne målchancer, men kampene bølgede frem og tilbage. Efter en time fik VB et mål imod, da gæsterne efter et kvikt indspil centralt i banen kunne se Gustav Marcussen score med et fladt yderligt spark fra distancen. Kampen synes punkteret med scoringen og VB’s nødtvungne udskiftning af Lucas From kort efter. From havde sammen med Sebastian Bruhn og Thais Damgaard været arkitekterne bag det meste af VB’s angrebsspil. I det 73. minut burde Lyngby have lukket til 3-0, da en af gæsternes spillere meget tæt under mål lykkedes med at sende en returbold over. Senere ramte de Konge Blå også stolpen på et spark i feltet, men endeligt punktere opgøret kunne de ikke. VB reducerede til 1-2 fem minutter før tid. Efter opspil ved indskiftede Sujeen Ravichandran i højre side kom der en god soloaktion fra Sebastian Bruhn, der førte bolden fra siden og forbi et par mand, inden han med et godt indlæg fandt André Sanz. Den indskiftede angriber kvitterede med et kølig afslutning og blev noteret for den første sæsonscoring. VB trykkede på i de sidste minutter og fik hældt flere bolde i feltet, men den afgørende mulighed kom ikke.

I stedet var det Lyngby der i det første minut af overtiden lukkede med en scoring til 3-1. Efter et indkast midt på banen og en god vending af målscorer Marcussen, blev Mads Carlson spillet fri og kunne score til 3-1. Lyngbys U19-Ligahold vandt for første gang i Vejle i seks år og kravler op i midten af en liga, hvor vejlenserne fortsat ligger sidst.

Cheftræner Claus Troelsen: Godkendt i de første 20-25 minutter
U19-Ligaholdets cheftræner Claus Troelsen var ikke tilfreds med ret meget i nederlaget til Lyngby. Man kom godt ud til kampen, men spillemæssige udtryk holdt ikke i en hel kamp.

– De første 20-25 minutter er gode. Vi har gode offensive løb og prøver at gøre ondt på Lyngby i omstillingerne, som vi gerne ville. I den sidste halve time af første halvleg taber vi for mange bolde centralt og falder i niveau. Før pausen kommer vi frem til muligheder, men i feltet mangler vi det sidste for at nå frem til gode indlæg fra Lucas From. Vi får ikke for alvor slået kapital af det, vi spiller os til. Vi kommer skidt ud til de sidste 45 minutter og spiller en dårlig 2. halvleg. Vi taber dueller overalt på banen og får ikke sat de offensive spillere i scene som vi gerne vil, siger Claus Troelsen.

– Hvis vi skal være hårde ved os selv, så kan Lyngby score to-tre gange mere i 2. halvleg. Det gør de ikke og så kommer vi ind i kampen. Sebastian Bruhn laver en god aktion ved målet, der er godt afsluttet af André Sanz. Scoringen gav en optimisme i de sidste minutter, men den helt afgørende mulighed dukkede ikke op og i stedet kan Lyngby lukke på en omstilling. Opsummeret, så kan jeg kun godkende vores første godt og vel 20 minutter, mens 2. halvleg var decideret dårlig, siger Claus Troelsen.

Han fremhævede Kasper Poulsgaard, Lucas From og Sebastian Bruhn for gode præstationer, ligesom der var plusser i bogen til 16-årige Thomas Gundelund for sæsonens anden optræden på U19-Ligaholdet.

Cheftræneren må i øjeblikket se bort fra en lang række spillere omkring holdet. Centrale spillere der døjer med skader.

– Jonas Andersen fik problemer med lysken i torsdags og måtte udgå, mens Daniel Møller Berg og Lundrim Hetemi har skinnebensbetændelse. Christian Hechmann og Jes Broby er ude i længere tid og det ligner også, at Søren Mortensen er ude i en periode endnu. Kasper Nøhr har karantæne, men er tilbage næste gang og ham ser vi frem til at råde over igen, siger Claus Troelsen.

Der var U19-Ligadebut til Sujeen Ravichandran (f. 1999). Den indskiftede spiller har været i VB i flere år på klubbens andethold og fik mod Lyngby de første spilminutter på klubbens ungdomselitehold.

I den kommende weekend venter en udekamp mod topholdet FC Midtjylland. Kampen spilles i Ikast på lørdag.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Lyngby Boldklub 1-3 (0-1)
20. 0-1 Waldemar Clem
60. 0-2 Gustav Marcussen