Vejle Boldklubs U17-Ligahold tabte et jævnbyrdigt opgør mod OB på bane 1 i VB Parken lørdag eftermiddag. Fynboerne vandt med den mindst mulige margin og det var et straffespark midt i 2. halvleg, der blev afgørende for udfaldet. Med stribernes sejr i Vejle kravler de forbi VB i tabellen.

U17-Ligaholdet skulle i kamp igen efter tre ugers kamppause. Cheftræner Steffen Kielstrup og spillerne kom til opgøret fra et 0-0 resultat mod AaB i Aalborg, mens OB i fire af seks opgør i sæsonen havde spillet uafgjort. På papiret et jævnbyrdigt match.

– Det var to hold, der aldrig rigtig fik spillet til at køre optimalt. Der var få store chancer, men vi er mest på bolden og vi havde også de fleste muligheder. Chancestatistikken vinder vi i begge halvlege, men de blev aldrig spillet store nok. Vi spiller meget på forkanten af dem og vores boldomgang er for langsom. De forreste bliver ikke sat godt nok i scene og når vi kom forbi dem på siderne, så manglede der aggressivitet i feltet, siger Steffen Kielstrup.

Opgøret blev afgjort på det straffespark fynboerne scorede på 17 minutter inde i 2. halvleg. VB-træneren så situationen således.

– Den ene af vores midtstoppere fører bolden frem og spiller en pasning frem i banen. OB stjæler bolden og slår den straks op på deres angriber, der kommer i en løbeduel med vores midtstopper ned mod målet. Efterfølgende fortæller dommeren, at straffesparket bliver dømt for et skub i ryggen, men fra min position ligner det blot, at VB’eren dækker ham ud i siden af feltet og presser ham lidt med armen, inden han falder bagover, siger Steffen Kielstrup.

Vejlensernes bedste scoringsmulighed faldt allerede tidligt i kampen, da landsholdsaktuelle Thomas Gundelund havde et nærgående spark.

– Thomas Gundelund har en mulighed tidligt, men han rammer trekantssammenføjningen. Scorer vi, bliver det en helt anden kamp. Jeg savnede generelt mere ærgerrighed i boksen, men ellers var arbejdsindsatsen og attituden bestået, siger Steffen Kielstrup.

VB-træneren ville ikke fremhæve nogen spillere efter nederlaget, men roste Bane 1 i VB Parken, som stod snorlige årstiden taget i betragtning.

U17-Ligaholdet ryger med nederlaget ned på rækkens 6. plads. Allerede i den kommende weekend venter Esbjerg på udebane. Se stillingen her.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – OB 0-1 (0-0)
47. 0-1 Rasmus Reihdar Nissen (straffespark)

Kort:
19. Thomas Gundelund (gult kort)

Indskiftninger:
52. Mark Asp Rasmussen ud Valdemar Sadrifar ind