Vejle Boldklubs U17-hold var lørdag på pointjagt i Esbjerg. Steffen Kielstrups mandskab havde ikke scoret i de seneste tre kampe og senest var det blevet til en snævert og lidt ufortjent nederlag mod OB.

I startopstillingen var der byttet ud på en del pladser, og der var blandt andet startdebut til Anton Stage, mens der for anden gang i sæsonen var plads i startopstillingen til den talentfulde U15-spiller Wahid Faghir. Derudover spilledes landsholdsaktuelle Peter Ullum fra start, mens Valdemar Sadrifar også fik sit første startplads.

Vejle Boldklub startede kampen godt og i de første 15 minutter var det gæsterne på bolden hele tiden mod et lavt stående hjemmehold. Ud af ingenting fik værterne dog en omstilling, hvor det endte med et straffespark. Straffesparket reddede Vejle Boldklubs dygtige målmand Andreas Foged dog, men returen endte for Esbjerg-fødder og hjemmeholdet kom foran 1-0. Herefter var det stadigvæk med vejlenserne mest på bold, mens Esbjerg til gengæld var meget farlige på deres omstillinger. Det gav flere store Esbjerg-chancer, hvor Andreas Foged dog gang på gang sikrede, at Vejle Boldklub kun gik til pause bagud med 1-0.

– Vores første halvleg var ikke god bortset fra starten. Vi havde store udfordringer med deres omstillinger og formåede heller ikke selv at blive farlige. Derfor skulle vi være glade for Andreas Fogeds redninger, fortæller træner Steffen Kielstrup.

Fra anden halvlegs start var det et forandret Vejle Boldklub-mandskab, der kom på banen. Der var foretaget to indskiftninger, mens formationen ligeledes var ændret til 3-5-2.

I anden halvleg begyndte vejlenserne også at blive farlige, og der var store chancer til William Førby og Villads Rasmussen, men det lignede den fjerde kamp i træk, hvor de unge VB-spillere ikke fik scoret. I overtiden fik William Førby dog slået et godt indlæg, som efter et par returbolde endte hos Villads Rasmussen, som fik skrabet bolden ind i målet til stor jubel for VB-lejren.

– Drengene lagde igen en god arbejdsindsats for dagen, men vi havde specielt i første halvleg svært ved at blive farlige. Det formåede vi dog i anden halvleg, og derfor var uafgjort også et fair resultat. Vi var mest på bolden, men Esbjerg var specielt i første halvleg farlige, forklarer Steffen Kielstrup og fortsætter:
– Så alt i alt var det et okay resultat på en dag, hvor drengene skal have ros for at tro på tingene indtil sidste minut, siger træneren.

U17-holdet spiller igen på lørdag kl. 14.15, når Lyngby gæster Vejle Idrætsefterskoles kunstgræsbane.

Kampfakta:
Esbjerg fB – Vejle Boldklub 1-1 (1-0)
15.
81. Villads Rasmussen