VB’s reservemålmand Thomas Hagelskjær gik på ferie med resten af spillertruppen efter sejren over Vendsyssel for godt og vel en uge siden. Men den 22-årige århusianer passer ikke kun klubbens træningsprogram i julemåneden, han afslutter også 3. semester på jurastudiet på Aarhus Universitet.

VB købte den unge AGF-målmand Thomas Hagelskjær i sommerens transfervindue. Den U21-landsholdsaktuellekeeper var udset til at presse Pavol Bajza i kampen om spilletid målet, efter amerikanske Michael Lansing og rumænske David Lazar havde forladt Nørreskoven ved kontraktudløb.

– De første knap seks måneder i Vejle har været meget positive. Jeg kom fra en position i AGF, hvor jeg oftest var tredjevalg og fulgte kampene fra tribunen, til Vejle, hvor jeg har været prioriteret højere i hierarkiet. Det betyder, at der stilles krav til en, fordi jeg skal udfordre førstevalget så meget så muligt. I træningen er det med til at rykke mig helt vildt, at jeg har den position, jeg har. Mit samarbejde med Toivo Vadum (målmandstræner, red.), Pavol Bajza og Pan Qihao har været meget positivt. Toivo træner os med så meget kvalitet, at vi rykker os og Pavol er god til at lære fra sig, samtidig med, at han er min konkurrent. Bredden er lidt større i en Superligaklub som AGF, men når der trænes er topniveauet ligeså højt i Vejle og indstillingen til at blive bedre og lære fra sig, er den samme, siger Thomas Hagelskjær.

Siden han kom til VB er det blevet til spilletid i fem kampe. Opgørene mod Allesø GF og Jammerbugt FC i DBU Pokalen, reserveholdets træningskampe mod SønderjyskE og OB samt en halvleg i sommertræningskampen mod Skive.

– Jeg er glad for meget i det første halve år i klubben, men havde håbet på flere kampe. Jeg er stadig en ung målmand og kan ikke forvente, at jeg spiller hver uge i en klub som Vejle. Men indstillingen til anden halvdel af sæsonen er, at jeg skal spille mere og det vil jeg gøre mig fortjent til. Der bliver en række træningskampe i årets første måneder og jeg vil bruge alle lejligheder til at vise mig endnu mere frem og komme i betragtning til spilminutter, siger Thomas Hagelskjær.

Passer jurastudie ved siden af fodbolden
22-årige Thomas Hagelskjær er fuldtidsfodboldspiller i Vejle Boldklub, men alligevel har han valgt at passe et studie ved siden af træning og kamp. I disse uger er han ved at færdiggøre 3. semester på jurastudiet på Aarhus Universitet.

– Jeg prøver at kombinere fodbold og studie i det omfang, det er muligt. Efter gymnasiet havde jeg et sabbatår, for at komme væk fra bøgerne i en periode, men derfra skulle der ske noget andet og mere end fodbolden. I en professionelfodboldklub træner man oftest fra 9-13 og bagefter er der en masse tid, der skal fyldes ud. Jeg havde tænkt på jurastudiet i et stykke tid og begyndte i sommeren 2016. Det har jeg ikke fortrudt og jeg er glad for det, selvom der er megen læsning ved siden af træningen og kampe i VB. I en fodboldklub går spillere og trænere meget ind og ud, mens studierne er en slags frirum for mig. Det er en sikker base, som jeg kan holde fast i ud i fremtiden og hvor jeg bliver udfordret på andre måder end fodbolden og møder nye mennesker, siger Thomas Hagelskjær.

Spillerforeningen tilbyder i samarbejde med Syddansk Universitet, at man kan tage bacheloren på fem år, men VB’s nummer 22 prøver at gøre det på tre år.

– Indtil videre går det, men der er lidt at læse, når jeg ikke er i klubben. Heldigvis er eksamenerne placeret her i december, hvor jeg har ferie fra fodbolden, og jeg kan nå de sidste forelæsninger og forberede mig grundigt på eksamenerne. I det daglige mister jeg mange forelæsninger, men pensum er bøger og jeg kan læse mig til det, jeg skal kunne. Der er ikke planlagt ferie som sådan inden vi starter op igen i januar, men forhåbentlig når jeg en kort fodboldtur til England, siger Thomas Hagelskjær.

Som ungdomsspiller var Thomas Hagelskjær til prøvetræning i klubber som Everton FC, Monaco og Werder Bremen. Han har spillet 22 ungdomslandskampe for Danmark og var med til U21 EM-slutrunden i Polen i sommer og var målmandsreserve ved de Olympiske Lege i Brasilien i sommeren 2016. Som seniorspiller i AGF stod han i skyggen af Steffen Rasmussen og Aleksandar Jovanovic og har derfor til gode at debutere i Danmarksturneringen.