Vejle Boldklubs ungdomselitehold i U17- og U19-Ligaen møder Lyngby Boldklub på kunstgræsbanen ved Vejle Idrætsefterskole lørdag eftermiddag.

Vejle Boldklubs U19-Ligahold har haft tre ugers kamppause på grund af U19-landsholdets EM-kvalifikation. Senest tabte vejlenserne 2-0 til Esbjerg den 28. oktober. VB kommer til kampen mod Lyngby med fire nederlag på stribe og profilen Kasper Nøhr i karantæne, men omvendt vender et par spillere tilbage til truppen som var optaget af studietur senest mod EfB.

Lyngby er et af de hold i tabellen som VB med en sejr vil kunne skimte. Vejlenserne ligger sidst med fire points, mens Lyngby har 10 points på 9. pladsen. Traditionelt spiller VB og Lyngby lige opgør. I sidste sæson blev det 4-4 i Lyngby, mens VB udspillede de Konge Blå i kampen i Vejle der endte med en sejr på 3-0 til VB. Lyngbys U19-hold har ikke vundet i Vejle siden efteråret 2011, hvor én af målscorerne for de Konge Blå var en storspillende Yussuf Poulsen… Se den aktuelle stilling i U19-Ligaen her.

Vejle Boldklubs U17-Ligahold begyndte sæson med mange points, men i de sidste fire kampe er det kun blevet til to points. Senest måtte vejlenserne ind i overtiden, før et point blev sikret i udekampen mod Esbjerg. Det var indskiftede Villads Rasmussen der udlignede.

På U17-niveau spiller VB og Lyngby også traditionelt lige kampe mod hinanden. I sidste sæson vandt VB 4-2 i Lyngby, mens sæsonpremieren i Vejle endte med en sejr på 4-1 til VB. Angrebsprofilen Jakob ”Give” Kristensen har været sat ud af spillet med en skade siden hjemmekampen mod FC Nordsjælland i september og hans comeback er der endnu ikke sat dato på. I stedet har U15-spilleren Wahid Faghir gjort en god figur fremme i forreste linje for VB. Cheftræner Steffen Kielstrups mandskab har raget tre advarsler til sig i sæsonens første ti kampe og han kan derfor råde over en karantænefri trup til mødet med Lyngby.

VB’s U17-Ligahold ligger nr. 7, mens Lyngby kommer til Vejle som rækkens nr. 11. Se tabellen her.

Lørdag den 18. november

U19-Ligaen kl. 12.00
Vejle Boldklub – Lyngby

U17-Ligaen kl. 14.15
Vejle Boldklub – Lyngby

Kunstgræsbanen ved Vejle Idrætsefterskole findes på adressen Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle.