Tæt topkamp i Thisted

I en fin fodboldkamp i Thy delte NordicBet Ligaens to førende mandskaber i porten. 1-1 blev det, og retfærdigheden i det resultat kan nok ikke diskuteres særlig længe. VB havde sine muligheder og førte ved pausen, men Joakim Mattssons tropper viste, at det ikke er tilfældigt, at oprykkerne ligger, hvor de ligger.

Der var en enkelt ændring på Sormanis hold til topkampen. Viljormur Davidsen var klar igen efter sin skade og afløste på venstre back Victor Wernersson. Svenskeren var til gengæld blevet syg og var helt ude af truppen.

På en vejrmæssig lidt tung septemberdag kunne 1912 tilskuere på Sparekassen Thy Arena – i folkemunde mest Lerpytter Stadion – overvære en ganske jævnbyrdig 1. halvleg. Hjemmeholdet var en del på bolden og spillede også ganske direkte fodbold, men vejlenserne havde ikke svært ved på hurtige omstillinger at finde huller i det nordvestjyske forsvar og komme til chancer.

Værterne kom flyvende ud og havde efter tre minutter allerede haft to lovende skud forbi mål ved Mikkel Agger og Glenn Rask. VB bed dog straks fra sig, og Thisted-keeper Kevin Ray Mendoza måtte give en returbold på et skud fra Arbnor Mucolli – der var dog offside i næste situation. Mucolli var i det hele taget en del i fokus. Efter syv minutter fik han en kæmpechance spillet op af Dom efter et fint VB-angreb, men den lille midtbanemand halvkiksede sin afslutning.

Sådan gik det slag i slag – omstilling på omstilling – og der var mange afslutninger i begge ender. Thisteds farlige Mikkel Agger fik testet Bajza, mens Louati og Dom havde forsøg forbi mål, og Mucolli blev atter blev spillet op til en fin afslutningsmulighed, men sparket endte lige på Mendoza.

”Grev(e)skabet” i VB-defensiven havde ganske godt fat i nordjydernes angrebsbestræbelser, mens vejlenserne virkede en tand skarpere. Og efter en god halv time kom da også føringsmålet. Sousa sparkede et følt frispark – begået mod ham selv – ind i feltet, hvor Vinicius headede i mål til 0-1. Louati kunne have gjort det til 0-2, da han blev spillet fri med hælen af Dominic Vinicius, men tuneseren var ikke specielt skarp på dagen og sparkede højt over.

Topholdet kom bedst ud efter pausen, men Thisted var stedse farlige. Mads Vang fik afsluttet lige på Bajza, og senere fik et giftigt hjørnespark lov at passere lige igennem et VB-forsvar, som på det tidspunkt havde Greve uden for banen. Vejlenserne havde masser af omstillingsmuligheder, men den sidste pasning eller det sidste indlæg var ofte for upræcis. Dom Vinicius havde i store Matej Podstavek sin fysiske ligemand, og de to leverede hinanden gode dueller.

Det syntes at smuldre en smule for hjemmeholdet, som 2. halvelg skred frem, men i det 65. minut kom alligevel udligningen. Lynende farlige Mikkel Agger trak ind i feltet i venstresiden og bragede bolden forbi Bajza. Sormani reagerede med det samme med en dobbeltudskiftning og bragte Schoop og D’Avila Ba Loua for Arbnor Mucolli og Sousa. Med en halv snes minutter tilbage kom Agon Mucolli på banen for Louati.

VB søgte afgørelsen og pressede på mod slutningen, men thyboerne i almindelighed og Mikkel Agger i særdeleshed var stadig farlige på omstillinger. I overtiden var det dog VB’s D’Avila Ba Loua, som var tættest på afgørelsen på Memijas indlæg, men bolden trillede over mållinjen på den for ivorianeren forkerte side af opstanderen.

Og med 1-1 sluttede således en seværdig topkamp i det nordjyske. VB slutter turneringens første tredjedel på søndag kl. 13:00, når John ”Faxes” Fremad Amager gæster Nørreskoven.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Thisted FC – Vejle Boldklub 1-1 (0-1)
33. 0-1 Dominic Vinicius
65. 1-1 Mikkel Agger

Kort:
84. D’Avila Ba Loua (gult kort)
90. Dominic Vinicius (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 1.912
Dommer:
Michael V. Jensen

Thisted FC (3-5-2): Kevin Ray Mendoza – Laus Østervig Nielsen, Matej Podstavek, Jeppe Svenningsen – Glen Rask, Allan Høvenhoff, Jeff Mensah (66: Ronni Møller-Iversen), Asger Bust Sørensen, Mads Vang (84: Charles Machell) – Sonny Jakobsen (90: Morten Rokkedal), Mikkel Agger