Der venter Vejle Boldklubs ungdomselitehold i U17- og U19-Ligaen en vanskelig opgave, når de møder FC Midtjylland på udebane i Ikast lørdag eftermiddag.

Efter en fornuftig indledning på sæsonen, er det blevet hårde tider for Vejle Boldklubs hold i ungdomsligaerne. Senest tabte både U17 og U19 hjemme til Lyngby og lørdag eftermiddag skal vejlenserne op mod et af landets bedste akademier, når FC Midtjylland er modstanderen på Ikast Stadions kunstgræsbane.

I U17-Ligaen er VB inde i en svær periode. Begyndelsen på sæsonen var rigtig flot, men siden er holdet faldet i kadence og sidste uges 0-3 nederlag til Lyngby var den femte kamp på stribe uden sejr. Cheftræner Steffen Kielstrup gav i kampen for første gang i en periode spilletid til angrebsprofilen Jakob ”Give” Kristensen, der har været ukampdygtig. Holdet var også uden profilen Thomas Gundelund, der spillede med U19-Ligaholdet.

VB har i perioder lavet gode resultater mod FC Midtjyllands U17-Ligahold, men i foråret tabte VB begge indbyrdes kampe mod FCM. I denne sæson ligger begge hold med 15 points midt i tabellen, dog har FCM spillet to kampe færre.

Det er top mod bund i U19-Ligaen når VB løber ind på Ikast Stadion. FC Midtjylland topper ligaen klart foran AaB, mens VB skraber bunden sammen med Silkeborg. VB og SIF har blot fire points og der er seks point op til Esbjerg på 10. pladsen.

Cheftræner Claus Troelsen kan igen råde over profilen Kasper Nøhr, der har afsonet to spilledages karantæne efter udvisningen i oktober mod AaB. Han vender tilbage til holdet, hvor Jonas Andersen også kan komme i spil. Topscoreren sad udenfor med en skade mod Lyngby.

I sidste sæson tabte VB begge indbyrdes kampe til FCM. 0-3 i VB Parken og 1-3 på banen i Ikast. VB vandt senest mod FC Midtjylland i U19-Ligaen på udebane i sæsonen 2013-14.

Lørdag den 25. november

U17-Ligaen kl. 13.00
FC Midtjylland – Vejle Boldklub
Ikast Stadion

U19-Ligaen kl. 15.15
FC Midtjylland – Vejle Boldklub
Ikast Stadion

Adressen på Ikast Stadion er Stadion Alle 2A, 7430 Ikast.