VB mistede et vigtigt skridt i topstriden, da det skuffende blev til et 0-1 nederlag i Sundby mod et Fremad Amager-hold, som ellers ikke havde vundet i umindelige tider. VB gav selv københavnerne sejren med et selvmål af den helt specielle slags…

Der var fire ændringer hos topholdet. Kim Elgaard var bænket, mens Sousa, Vinicius og Louati var blevet hjemme i Vejle. Memija og Ramadani var kommet sig helt over deres landsholdsodysseer og indtog deres sædvanlige pladser. Erick Farias og D’Avila startede i front, mens Nicolaj Madsen var skubbet frem lige bag angrebet.

Fremad Amager havde ex-VB’er Anders Kaagh med fra start, mens Hakan Redzep sad ude med karantæne. John ”Faxe” havde byttet målmand til dagens kamp. Alexander Horsebøg havde erstattet den tidligere ACH-keeper Nicklas Dannevang. På venstreback så man desuden Jasin Khayat, der to gange har været på prøvetræning i VB.

Vejlenserne skulle lige vænne sig til den bidske modvind og den vanskelige bane, men efter et kvarter begyndte kombinationerne at flyde trods det umulige underlag. Björn Daniel Sverrisson kom således til en fin chance efter D’Avilas flotte forarbejde, men en Fremad-forsvarer reddede på stregen det ellers velplacerede skud.

Midt i en god VB-periode kom amagerkanerne dog efter en snes minutter foran på et af de mere kuriøse selvmål, som vakte megen moro i Sundby. Mads Greve ville heade bolden tilbage til Bajza, men bolden gik forbi slovakken og i mål. To minutter senere kunne de blåklædte have vendt skidt til værre for vejlenserne. Schoop mistede bolden til Kaagh på den fedtede bane, men det lykkedes den lange angriber at formøble friløberen på Bajza. Hjemmeholdet havde dog momentum mod et Vejle-mandskab, der var mærket af modgangen, og Heini Vatnsdal havde et kvalificeret hovedstød, som Bajza dog fik fingrene i.

VB fandt dog sig selv mod slutningen af halvlegen. Erick Farias havde en gigachance med fem minutter til halvtid. Efter et kæmpekiks i Fremad-forsvaret flugtede brasilianeren forbi det tomme mål. Også Sverrisson havde chancen for at udligne inden teen efter et flot angreb, men Horsebøg reddede islændingens hovedstød.

2. halvleg blev et langt massivt pres mod amagerkanernes mål. VB spillede bolden hurtigt og fornuftigt op trods den tiltagende mudrede spilleplads. Det kneb dog trods presset at komme til de helt store chancer, mens værterne, efterhånden som VB åbnede op, ikke kunne undgå at komme til et par omstillingsmuligheder.

Sormani bragte efter lidt over en time Arbnor Mucolli for Sverrisson, og med godt et kvarter igen Wernersson og Agon Mucolli for Schoop og Davidsen. Lige meget hjalp det dog. Det var og blev en sort søndag med et unødvendigt nederlag til en ellers ikke uovervindelig modstander.

Det er nu mere end nogensinde påkrævet, at vejlenserne får udbytte af årets sidste kamp – topopgøret mod Vendsyssel på søndag.

Se mål og højdepunkter fra kampen mod Fremad Amager her.

Kampfakta:
Fremad Amager – Vejle Boldklub 1-0 (1-0)
21. 1-0 Mads Greve (selvmål)

Kort:
77. Arbnor Mucolli (gult kort)
79. Mads Greve (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Jonas Hansen
Tilskuere:
902

Fremad Amager (4-4-2): Alexander Horsebøg – Mads Gabel-Jørgensen, Heini Vatnsdal, Mike Mortensen, Jasin Khayat – Sebastian Andersen, Mark Kongstedt, Jonas Gemmer (50: Joel Kabongo), Martin Jensen (80: Olcay Senoglu) – Anders Kaagh (70: Finnur Justinussen), Morten Nordstrand
Træner: John ”Faxe” Jensen.

Kort:
51. Mark Kongstedt (gult kort)
71. Finnur Justinussen (gult kort)
90. Jasin Khayat (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.