Pokalexit i Pandrup

Et ungt VB-hold tabte til Jammerbugt FC i DBU Pokalens 2. runde tirsdag aften. Stik mod spil og chancer gik VB til pausen med en føring på 1-0, men efter pausen scorede hjemmeholdet tre gange og vandt pokaldysten 3-1 foran 380 tilskuere på Jetsmark Stadion. Der var debut til Kasper Poulsgaard, Björn Daniel Sverrisson, Jesper Stab og Mikkel Eriksen.

Cheftræner Adolfo Sormani havde sparet start11 fra søndagens sejr over FC Roskilde. I stedet var det indskiftningsspillerne, ungdomsspillere og to potentielle debutanter fra Jyllandsserieholdet der spillede pokalkampen mod topholdet i 2. division. På mål stod Thomas Hagelskjær foran en bagkæde med Wang Xin på backen i højre side og Victor Wernersson i venstre. Centralt stod Poulsgaard og Nøhr. Bagerst på midtbanen spillede Lundrim, med Nikolaj Lebæk og Björn Daniel Sverrisson foran. Oppe foran D’Avila, Jonas Andersen og Agon Mucolli.

Værterne i blåtrøjer kom bedst ud til pokaldysten på det hyggelige Jetsmark Stadion i Pandrup. Hjemmeholdet kom til et par indlæg i de første minutter og D’Avila Ba Loua havde et okay spark i indledningen, men store muligheder lod vente på sig. AaB-talentet Viktor Ahlmann var i det mest af kampen en iøjnefaldende profil for hjemmeholdet og den hurtige angriber havde flere muligheder i første halvleg. I det 11. minut kom han til en god afslutning, men Hagelskjær sendte bolden til hjørne.

Samme Ahlmann fik en stor chance i feltet efter et kvarter, men i fri position sparkede han over mål. Fire minutter senere var det Mads Larsen der forsøgte sig, men trods et godt spark, var Hagelskjær igen redningsmanden for VB. Efter små tyve minutter resulterede en nærkamp efter et Jammerbugt-hjørne i en hovedskade til Kasper Nøhr. Den unge spiller blev tilset længe af VB’s fysioterapeut, men til sidst blev det besluttet at han måtte blive ude. Nøhr havde fået en hjernerystelse. Ind kom Jesper Stab på midtbanen og Nikolaj Lebæk rykkede ned i midterforsvaret. Stab, fra klubbens Jyllandsseriehold, var kampen igennem et frisk pust på det unge og urutinerede VB-hold og leverede en fin præstation.

Den ufrivillige pause tog det værste af Jammerbugt trykket og VB fik sat en anelse mere spil op. Stab vendte godt midt på banen og fandt D’Avila i højre side. Ivorianeren fik et frispark, som han sendte lige på Thomas Nielsen i Jammerbugt-målet. Store Zander Hyltoft havde en mulighed modsat, men han headede forbi mål. Seks minutter inden pausen fik Jonas Andersen en god chance. Wernersson rykkede frem i feltet og efter lidt klumpspil faldt bolden ned for Andersen, der trykkede resolut af. Redning og hjørne til VB.

To minutter før pausen kom VB lidt ufortjent foran 1-0. Et hjørnespark fra Agon Mucolli i højre side passerede igennem feltet og så kunne islandske Björn Daniel Sverrisson ubesværet bringe VB foran 1-0. Efter tre minutters overtid fløjtede VB af, efter en halvleg hvor Jammerbugt FC godt kunne have scoret.

Efter pausen trykkede de nordjyske værter på fra start. Nicklas Sørensen havde tidligt en mulighed efter en fejl af VB-forsvaret, men Hagelskjær kom tilbage og reddede på stregen. To minutter senere var det Ahlmann der var tæt på, men Hagelskjær var brandvarm og klarede AaB-talentet. Det efterfølgende hjørnespark kunne Hagelskjær intet gøre ved. Lasse Steffensen steg op og pandede hjemmeholdet på 1-1.

Jammerbugt FC kom generelt rigtig stærkt ud efter pausen og VB virkede shaky. Nicklas Sørensen havde en mulighed for at bringe JFC foran, men misbrugte på Hagelskjær, der holdt VB’s pokaldrømme i live med gode redninger. Efter en time skiftede VB for anden gang. Kinesiske Wang Xin gik ud og blev erstattet af Tobias Utoft i forsvarets højre side. I de følgende minutter brændte det alvorligt på foran VB-målet. Ahlmann sparkede forbi efter et gennembrud i højre side og så var Zander Hyltoft på spil. Men den tidligere Hobro-kriger måtte se Hagelskjær stå i vejen.

I det 62. minut brændte Viktor Ahlmann en kæmpe-kæmpe chance. I det lille felt headede han helt fri på stolpen. Fem minutter senere havde VB en sjælden mulighed. D’Avila Ba Loua var kommet med frem i feltet og headede over mål. Kampens afgørelse faldt i det 71. minut. Den solide Jammerbugt FC-anfører, Christian Rye, tog et frispark i VB’s højre forsvarsside. Sparket passerede igennem feltet og gik i mål bag en chanceløs målmand. Hjemmeholdet har bolden i nettet tre minutter senere, men der blev begået frispark mod Lebæk inden.

Presset fra hjemmeholdet resulterede i en scoring til 3-1 et kvarter før tid. Efter et utal af brændte chancer lykkedes det Viktor Ahlmann at score. Michael Byskov sendte en afslutning på stolpen og riposten endte ved Ahlmann, der trykkede bolden fladt i nettet. VB kunne have reduceret elleve minutter før tid. Jonas Andersen stod pludselig hvor bolden faldt ned og huggede til den. Thomas Nielsen reddede.  VB fik flyttet spillet længere frem i de sidste minutter, men mere end et okay spark fra D’Avila Ba Loua blev det ikke til. Oveni pokalnederlaget måtte D’Avila Ba Loua i de sidste minutter sætte sig ud på bænken, da han fik et riv i baglåret.

Nederlaget var en skuffelse for VB’s ubesejrede tophold i NordicBet LIGA, men med en gennemsnitsalder på 19,7 år i startopstillingen, var kampen god erfaring for mange af de unge spillere som ydede en stor indsats i pokalnederlaget til topholdet i 2. divisions gruppe 3.

Det er første gang VB ryger ud af DBU Pokalen til et lavere rangeret hold siden 2008.

Kampfakta:
Jammerbugt FC – Vejle Boldklub 3-1 (0-1)
43. 0-1 Björn Daniel Sverrisson
49. 1-1 Lasse Steffensen
71. 2-1 Christian Rye
75. 3-1 Viktor Ahlmann

Kort:
63. Björn Daniel Sverrisson (gult kort)

Indskiftninger:
23. Kasper Nøhr ud Jesper Stab ind
59. Wang Xin ud Tobias Utoft ind
65. Agon Mucolli ud Mikkel Eriksen ind