Vejle Boldklubs U17-hold leverede lørdag eftermiddag en arbejdsmæssig god præstation, da holdet på udebane på kunstgræsbanen i Aalborg spillede 0-0.

I startopstillingen var der byttet ud på de tre offensive pladser i forhold til sidste hjemmekamp mod Nordsjælland. Jakob “Give” Kristensen var ude med en skade, William Førby var på ferie, mens Alexander Sojiv har valgt at prioritere anderledes. Det gav en fremragende U17 Liga-debut til U15-spilleren Wahid Faghir (2003) på toppen, mens der i løbet af kampen ligeledes var debut til Valdemar Sadrifar, som er kommet til klubben fra AGF, mens der efter en længere skadespause var comeback til Mark “Missil” Rasmussen.

Kampen startede meget lige mellem to mandskaber, der ligeledes var helt lige i tabellen. De to hold var skiftevis i boldbesiddelse uden det dog blev til de store chancer. Andreas Foged måtte dog endnu en gang vise i en enkelt situation, at han er en dygtig målmand, da han reddede en friløber. Vejle Boldklub havde også en fin afslutning efter en halv time, da landsholdsspiller Thomas Gundelund ikke var langt fra at score på et langskud.

– Vi var i pausen ganske godt tilfredse med vores første halvleg, hvor vi var i fin kontrol, men dog ikke formåede at blive rigtig farlige. Vi håbede et par små taktiske justeringer kunne gøre os farligere, fortæller Vejle Boldklub-træner Steffen Kielstrup.

De taktiske justeringer blev dog svære at udføre, da vejlenserne ret hurtigt måtte skifte en godt spillende Magnus Enggaard og Marco Kruse ud. Resten af anden halvleg blev med værterne mest på bolden uden dog de kom til de helt store chancer. Modsat var Vejle Boldklub ligeledes farlige ved henholdsvis Magnus Bisgaard Clausen, Alexander Jensen og Wahid Faghir.

– Spillemæssigt leverede vi ikke en fantastisk præstation, men til gengæld var arbejdsindsatsen på et højt niveau og leverede igen et stærk udtryk i hele kampen og vores point var fortjent nok, siger Steffen Kielstrup, som giver debuterende Wahid Faghir følgende ord med på vejen:
– Han gjorde det rigtig godt og var en stærk spilstation fremme. Det var ikke til at se, at han var to år yngre end sine modstandere, som begge faktisk er landsholdsspillere. Det var en stærk præstation som U15-spiller, mener VB-træneren, som også roste målmand Andreas Foged for en ny sikker præstation.

U17-holdet holder nu tre ugers pause fra kampene, inden holdet igen er i aktion, når modstanderen er OB på hjemmebane i VB Parken.

Kampfakta:
AaB – Vejle Boldklub 0-0

Indskiftninger:
53. Magnus Enggaard ud Valdemar Sadrifar ind
60. Marco Kruse ud Anton Stage ind
65. Wahid Faghir ud Mark Rasmussen ind

Kort:
72. Valdemar Sadrifar (gult)

Andreas Foged

Waris Faghir
Magnus Enggaard
Peter Ullum
Marco Kruse

Tobias Sommer

Magnus Bisgaard Clausen
Thomas Gundelund (anfører)
Alexander Jensen
Villads Rasmussen

Wahid Faghir

Bænken (alle benyttet):
Anton Stage
Valdemar Sadrifar
Mark “Missil” Rasmussen

Tekst: Jacob Thychosen.

Foto: Debuterende Wahid Faghir spillede en god kamp i angrebet.